Ridderwall ger lugnande besked om Wesslau

Djurgårdens succémålvakten Gustaf Wesslau, 25, tvingades kliva av i mitten av den tredje perioden av SM-finalen mot HV71. Men enligt ersättaren Stefan Ridderwall är det nog ingen fara.- Det är bara att massera ut det och sedan köra igen, säger Ridderwall till Nyheter24.

STOCKHOLM. 3-2-ledning och drygt åtta minuter kvar av den första SM-finalen mellan Djurgården-HV71. Då tvingades hemmalagets målvakt Gustaf Wesslau lämna isen.

Wesslau, som har bäst räddningsprocent av målvakterna i slutspelet, kolliderade med Martin Thörnberg några minuter tidigare och grinade illa. Han försökte kämpa mot smärtan, men det blev inget mer spel.

Istället fick Stefan Ridderwall hoppa in när det skulle avgöras.

- Det är bara att försöka ta det lugnt. Det är ingenting som man inte har gjort förr. Det är bara att gå ut och göra det bästa av situationen och tänka att det är en vanlig match, säger målvakten till Nyheter24.

Ridderwall fick släppa in en billig puck när Martin Thörnberg direktsköt ett omärkvärdigt skott med 1,23 kvar att spela. Tur för målvaktens del var att Marcus Nilsson innan dess hade gjort 4-2 på ett friläge.

De flesta i Djurgården, inklusive Gustaf Wesslau själv, hade inget att säga om varför målvakten tvingades bryta. Men Stefan Ridderwall berättar för Nyheter24 att succémålvakten förmodligen kan spela lördagens andra finalmöte.

– Det var kramp. Det är nog ingen fara. Det är bara att massera ut det och sedan köra igen, säger han.