Söndag 17 Okt
Stockholm

Wesslau borta - missar kvällens finalmatch

Gustaf Wesslau spelar inte i kväll.
1 av 3
Gustaf Wesslau spelar inte i kväll. Foto: BILDBYRÅN
Målvakten fick HV-spelaren Martin Thörnberg över sig och tvingades lämna isen skadad minuterna därpå i det första mötet.
2 av 3
Målvakten fick HV-spelaren Martin Thörnberg över sig och tvingades lämna isen skadad minuterna därpå i det första mötet. Foto: BILDBYRÅN
Smärtan blev för mycket för Wesslau.
3 av 3
Smärtan blev för mycket för Wesslau. Foto: BILDBYRÅN

I kväll drabbas HV71 och Djurgården samman i den andra finalmatchen. Men Djurgården tvingas göra det utan en av sina bästa spelare. Succémålvakten Gustaf Wesslau är skadad och missar det viktiga mötet på Kinnarps Arena.- Läkarna gjorde bedömningen att jag inte skulle spela, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

JÖNKÖPING. Gustaf Wesslau missar den andra finalmatchen mot HV71 i kväll.

Målvakten tvingades lämna isen i det första mötet efter att HV-spelaren Martin Thörnberg kolliderat med den 25-årige Wesslau, som så sent som i går var aktuell till spel med sprutor.

 - Läkarna gjorde bedömningen att jag inte skulle spela. Det känns tråkigt, men det ska ändå blir spännande att följa matchen från sidan, säger han till Expressen.

Det blir istället Stefan Ridderwall som får vakta de mesta mästarnas bur. Något som inte bör stjälpa laget, menar lagkamraten Kristofer Ottosson.

 - Det här stör oss inte. Vi har två andra bra målvakter (Ridderwall och Mark Owuya), säger Ottosson.

Matchen går av stapeln i Kinnarps Arena klockan 16:00.

Kommentera
Kopiera länk
Dela