Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fördel HV71 efter sudden-drama

- 19/04/2010, 23:00 -
HV71 vann efter sudden death-drama.

HV71 vann efter sudden death-drama.

Segern satt hårt inne. Men till slut kunde ändå HV71 vinna över Djurgården i Globen och leder därmed matchserien med 2-1.

STOCKHOLM. Det var i den tredje perioden som allting började hända. Efter ett massivt bortapress kunde den storspelande DIF-målvakten Gustaf Wesslau inte längre hålla emot HV71 och fick se sig besegrad drygt en kvart. Mattias Tedenby var mannen som efter såg ut att bli den som sänkte Djurgården i ordinare matchtid.

Men då ryckte hemmalaget upp sig rejält. De började trycka på ordentligt för att få till kvitteringen och började rada upp ett flertal bra mållägen, dock utan att lyckas få hål på Stefan Liv i HV-kassen.

Med bara sekunderna kvar, närmare sagt 51 stycken, kom målet som skulle få det fullsatta Globen att explodera. Jimmie Ölvestad nätade som så många gånger förr för stockholmarna och såg till att det hela gick till förlängning och sudden death - trots att Djurgården med sex sekunder kvar av matchen hade en ribbträff.

Men till slut blev det ändå HV71 som drog det längsta strået. På en snabb spelvändning kunde Martin Thörnberg passa fram till Jukka Voutilainen, som i sin tur skickade in det avgörande målet bakom Wesslau.

Det är därmed fördel HV71 som leder matchserien med 2-1.

– Det finns inga taktiska aspekter i det som gör att det är säkert att vi vinner. Lite flyt, lite tillfälligheter. Men också ett härligt gäng som inte ger upp och då har det gett utdelning, säger HV:s lagkapten Johan Davidsson till Nyheter24 efter att ha vunnit den sjätte raka suddensegern i slutspelet.

Han fortsätter:

– I dag kände vi oss ganska pigga i sudden. Jag tycker att det såg ut som att vi fick lite mer fart och självförtroende än dem.