Torsdag 9 Dec
Stockholm

Modo värvar målvakt från konkurrenten

Modo har gjort klart med en ny målvakt och säkrat upp sin målvaktssituation för kommande säsong - om nu Tuomas Tarkki inte lämnar för NHL.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Idag skrev klubben kontrakt med Skellefteås backup Nicklas Dahlberg, som lämnar klubben efter en långt ifrån lika lyckad säsong som ifjol.

- En målvakt som vi ser bra potential och utvecklingsmöjligheter i, säger sportchefen Fredrik Andersson i ett pressmeddelande.

Den 25-årige (fyller idag) stockholmaren har varit i Skellefteå sedan 2004 och fick sitt genombrott ifjol när han och Andreas Hadelöv delade målvaktsjobbet i klubben och han hade 91,8 i räddningsprocent i serien och sedan blev lagets etta under slutspelet.

Den gångna säsongen, när Hadelöv storspelat rakt igenom, har Dahlberg bara fått spela sju matcher, med 86,1 i räddningsprocent och med 3,37 insläppta mål per match som facit. Räddningsprocenten var sämst i hela Elitserien.

- Förhoppningen var självklart att spela mer. Men Hadelöv hade en fantastisk säsong, var en av ligans allra främsta och det är bara att acceptera att tränarna valde honom som nummer ett, säger Dahlberg själv om sin säsong.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela