Söndag 28 Nov
Stockholm

DIF-fansen kan få komma in i Kinnarps Arena igen

1 av 5
2 av 5
I Globen i måndags regnade det in saker och det fanns en risk att de skulle tömma arenan.
3 av 5
I Globen i måndags regnade det in saker och det fanns en risk att de skulle tömma arenan. Foto: Scanpix
De kan nu få tillträde igen.
4 av 5
De kan nu få tillträde igen. Foto: Bildbyrån
Djurgårdssupportrarna kastade ner saker på en sittplatsläktare i Kinnarps Arena och blev avstängda.
5 av 5
Djurgårdssupportrarna kastade ner saker på en sittplatsläktare i Kinnarps Arena och blev avstängda. Foto: Bildbyrån

Efter att Djurgårdspubliken betedde sig illa i Kinnarps Arena i SM-final nummer två i lördags blev de avstängda. Nu kan vissa få tillträde igen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

JÖNKÖPING. Efter att de tillresta Djurgårdssupportrarna kastade ölmuggar, mynt och en papperskorg på en sittplatsläktare under dem blev de avstängda från SM-final fyra och fem. Nu finns det dock en chans att några hårt synade supportrar kan få tillträde.

– I så fall handlar det om en begränsad skara som är ordentligt synad i sömmarna av Djurgården, säger HV:s ordförande Hans-Göran Frick till TT.

I går i Globen fick man se liknande scener när Djurgårdarna kastade snusdosor, mynt och papper in på isen och i HV-båset.

– Framför allt är det tråkigt det som hände i Jönköping där annan publik drabbades. Det kan vi aldrig acceptera och det har vi också visat. När det gäller inkastade saker på isen så har det varit ett problem sedan jag började gå på ishockey på 70-talet. Det är naturligtvis inget vi försvarar, men det händer över allt i landet, säger Djurgårdens ordförande Mats Larsson.

Men trots att Djurgårdens supporterorganisation, Järnkaminerna, har kommit med egna lösningar på problemet är HV-lägret fortsatt tveksamt till om de ska tillåtas inträde i Kinnarps Arena.

– Det har fått orimliga proportioner och ska vi ha en vettig diskussion om det problemet så måste den vara balanserad. Även en eventuell sjunde och avgörande final spelas i Jönköping kommande måndag. Hur det blir då är inte beslutat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela