Torsdag 9 Dec
Stockholm

Djurgården kan bli av med Josefson

Jacob Josefson kan lämna Djurgården för NHL och New Jersey Devils nästa år.
1 av 2
Jacob Josefson kan lämna Djurgården för NHL och New Jersey Devils nästa år. Foto: Bildbyrån
Eftersom att han är draftad i första rundan finns inte möjligheten för honom att spela i DIF om han inte platsar i NHL.
2 av 2
Eftersom att han är draftad i första rundan finns inte möjligheten för honom att spela i DIF om han inte platsar i NHL. Foto: Scanpix

Djurgården kan tappa supertalangen Jacob Josefson till NHL-laget New Jersey Devils.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Jacob Josefson har haft en kanonsäsong i Djugården och har visat vägen för juniorerna i slutspelet genom två viktiga mål. Nu kan Djurgården tappa Josefson till NHL och New Jersey Devils, som draftade honom i första rundan, till nästa säsong.

– Djurgården vill ha Jacob kvar och jag och Tommy Engström är i princip är överens om kontraktet, säger Josefsons agent, Peter Wallén till hockeykanalen.se.

Om New Jersey vill ha Josefson - så kan dem ta honom tack vare det nya NHL-avtalet. Då spelar det ingen roll om Djurgården och spelaren är överens om ett kontrakt.

– New Jersey har ett stort intresse och följer honom nära. Mitt senaste möte med manager Lou Lamoriello var att de är jättenöjda och vill prata med mig igen efter att säsongen är slut.

Jacob Josefson själv ägnar inte mycket tid åt NHL-funderingar. Han har full fokus på slutspelet och SM-finalen med Djurgården just nu.

– Jag har inte riktigt tänkt i de banorna, jag trivs jättebra i Djurgården, den biten tar vi efter slutspelet, säger Jacob Josefson.

New Jersey har till den 15 juli på sig att bestämma sig - om kontraktet med Djurgården blir klart det vill säga. Alla spelare som blev draftade i första omgången har inte möjligheten att vända hem om de inte tar en plats i NHL-laget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela