Fredag 3 Dec
Stockholm

Nye Frölunda-tränaren: "En väldigt tuff utmaning"

Frölunda har hittat sin ersättare till sparkade Ulf Dahlén. Mycket riktigt blir det Kent "Lill-Kenta" Johansson som tar över laget.- Att vara tränare i Frölunda är en väldigt tuff utmaning, säger den tidigare Timrå- och HV71-coachen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det blev magra framgångar för Frölunda den gångna säsongen. Det tippade topplaget presterade inte enligt förväntningarna och blev klart för slutspel först i den näst sista omgången. I slutspelet hade man 3-1 i matcher mot Linköping, men tappade hela övertaget och fick se sig utslaget.

Nu börjar man om på ny kula. Efter att Ulf Dahlén fått sparken som tränare efter två säsonger i klubben hämtar Göteborgsklubben nu in en mer rutinerad kraft för att leda laget. Det blir precis som ryktena har angett Kent "Lill-Kenta" Johansson.

- Att vara tränare i Frölunda är en väldigt tuff utmaning inte minst med tanke på den pressade situation klubben hamnat i. Men det är en utmaning jag gillar, säger den nye Frölundatränaren i ett pressmeddelande.

Sparkades i januari

- Jag tycker det finns en mycket stor potential i den befintliga spelartruppen som jag ser fram emot att jobba med. Där finns både rutin och utmanande hungriga yngre spelare. Vi måste vara ödmjuka och jobba vidare från den position Frölunda finns i just nu. Men potentialen finns där utan tvekan.

54-åringen lämnade HV71 efter förra säsongen och flyttade till Schweiz. Sejouren i Lugano blev inte vad han hade hoppats på. Laget underpresterade och Johansson fick sparken i slutet av januari.

Nu är han tillbaka i svensk ishockey, där han förde HV71 till SM-guld 2008 och tidigare har jobbat som tränare för bland annat Södertälje, Djurgården och Timrå.

Vilka tränare som tar plats intill Kent Johansson i Frölundas bås är ännu inte fastställt.

- Vi fortsätter vårt arbete med att utvärdera och utveckla organisationen kring A-laget, däribland att formera ledarteamet, säger klubbdirektören Mats Ahdrian.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela