Tisdag 30 Nov
Stockholm

Ersättaren klar - Färjestad värvar från Rögle

Målvakten lämnar därmed Rögle.
1 av 2
Målvakten lämnar därmed Rögle. Foto:
Cristopher Nihlstorp är klar för Färjestad.
2 av 2
Cristopher Nihlstorp är klar för Färjestad. Foto:

Målvakten Cristopher Nihlstorp klar för Färjestad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Färjestad har hittat ersättaren till Henrik Karlsson, som spelar i troligen San Josés organisation nästa säsong.

Cristopher Nihlstorp från Rögle blir den som kompletterar Robin Rahm i Färjestads mål kommande säsong.

- Cristopher är en storväxt och mycket ambitiös målvakt. Jag har följt honom senaste åren och är övertygad om att vi med hög kvalitet på is- och fysträningen kommer att ta hans spel till nya nivåer här i Färjestad, säger klubbens målvaktstränare Erik Granqvist till klubbens hemsida.

25-åringen, med Malmö som moderklubb, har spelat för Rögle sedan 2006 och hade en räddningsprocent på 90,4 på sina 33 matcher i Elitserien den gångna säsongen.

Fjolåret fick han delvis förstörd på grund av skada och spelade bara 15 matcher, men var sedan en av de stora nyckelspelarna när Rögle höll sin kvar via kvalspelet.

Färjestad har det gott ställt på målvaktssidan inför framtiden. Utöver de två kontrakterade målvakterna i A-laget har man två andra målvaktstalanger under kontrakt.

Vi har nu flera målvakter med stor utvecklingspotential i organisationen. Förutom förra årets komet Robin Rahm har vi även framtidsmännen Andro Michel och JVM-målvakten Johan Gustafsson. Andro fortsätter att förädlas i Bofors till hösten medan Johan antingen blir utlånad till en allsvensk klubb eller startar i Skåre BK för att få mycket speltid, säger Granqvist vidare.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela