Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Leksands målvaktsstjärna klar för Skellefteå

- 22/04/2010, 16:25 -
1 av 2

Bildbyrån

Leksands målvaktslöfte, Joacim Eriksson, skrev i dag på för Skellefteå.
2 av 2

Leksands målvaktslöfte, Joacim Eriksson, skrev i dag på för Skellefteå.

Bildbyrån

Efter genombrottet i Leksand och hockeyallsvenskan är nu Joacim Eriksson klar för Skellefteå och elitserien.

SKELLEFTEÅ. Jodå, visst blir det Elitserien för Leksands Joacim Eriksson nästa säsong. Den förre brynäsaren skrev idag på för två år med Skellefteå.

- Vi har haft ögonen på honom en tid och är jätteglada att han valde att spela för oss, säger sportchefen Lasse Johansson.

Målvaktslöftet Joacim Eriksson hamnade i Leksand den gångna säsongen efter en del turer fram och tillbaka i Brynäs under sommaren.

Brynäs valde att ta det säkra före det osäkra och ta in Eddie Läck eftersom man ansåg det rimligt att både Joacim Eriksson och Jacob Markström kunde försvinna på JVM under jul och nyår.

Eriksson hamnade i Leksand istället - men fick ingen JVM-plats i hård konkurrens. Men en stark säsong - med åtta allsvenska nollor och ett snabbt utkonkurrerande av Timo Leinonen slog han igenom stort i Allsvenskan.

- Jocke är en modern målvakt med bra känsla. Han är lugn och bra skolad, och till skillnad från många andra fångar han mycket med händerna och inte bara blockande, säger Skellefteås målvaktstränare Krister Holm i ett pressmeddelande.

20-åringen har två starka säsonger bakom sig. 2009 förde han Brynäs till dess första J20-guld på över 25 år efter storspel rakt igenom säsongen.

I år var han så när att ta upp Leksand i Elitserien. I både Allsvenskan och Kvalserien hade han en räddningsprocent över 92.

- Han hade en fantastisk avslutning som junior i Brynäs och han gjorde en riktigt bra säsong i Leksand i år. Vi har stor tilltro till att han har vad som krävs för att ta ytterligare ett kliv i sin utveckling här hos oss, säger sportchefen Lasse Johansson.

I Skellefteå ersätter han den till Modo flyktade Nicklas Dahlberg och tar upp jakten på Andreas Hadelöv, som hade en stor säsong i vinter och blev ohotad etta i klubben.

Hockeysverige.se