Tisdag 7 Dec
Stockholm

Djurgårdens beslut står fast: ”Måste agera konsekvent”

Får inte komma in på Hovet på lördag.
1 av 2
Får inte komma in på Hovet på lördag. Foto: Scanpix
Mats Larsson ordförande i Djurgården.
2 av 2
Mats Larsson ordförande i Djurgården. Foto: Scanpix

Efter att det varit turbulent i tidigare finalmatcher valde Djurgården att stoppa HV:s klack till lördagens match på Hovet. Trots kritik från HV håller Djurgården fast vid sitt beslut.”Vi måste agera konsekvent”, säger Mats Larsson, ordförande i Djurgården, till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Djurgården beslutade i går att porta HV-klacken i lördagens finalmatch på Hovet. HV:s ordförande, Hans-Göran Frick, blev förbannad på Djurgården och menar att det är en hämnd.

– Det är en ren hämnd från Djurgården. Vi kommer att skicka upp våra supporterbussar som planerat. Vi ska ta guld och våra fans ska få vara med och fira, sade Frick till Aftonbladet.

Men det förnekar Djurgården.

– Jag tycker att det är synd att han säger så och jag tror inte att han menar så heller. Vi måste agera konsekvent. Stockholmsklubbarna har det största problemen men läkarfrågorna. Det finns orosmoment i alla klackar och vi kan inte blunda från det, säger Mats Larsson till Nyheter24.

Frick gick hårt åt Djurgården som menar att det kastades ned föremål från HV-klacken och menar att det inte finns bildbevis.

– Från händelserna i Jönköping så finns det inte heller bildbevis och vi måste lita på varandras organisationer. Man suddar ut det övertrampet från HV:s sida, förklarar ordföranden.

Finns det risk för att det kan bli stökigt utanför arenan?

– Jag tror att man kommer från HV:s sida se till att man inte göra det. Det vore olyckligt och det vore inte bra för hockeys ambitioner att hantera de här problemen. Det vore jättetråkigt om det här utvecklar sig till oroligheter, säger Larsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela