Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Islanders jagar DIF-målvakt

- 29/04/2010, 08:06 -
1 av 3

Bildbyrån

2 av 3

Bildbyrån

3 av 3

Bildbyrån

Stefan Ridderwall i Djurgården har några alternativ inför nästa säsong. Ett av dem är New York Islanders som draftat svensken. - Det finns ett bud från som ska förhandlas, säger Ridderwall.

STOCKHOLM. Talangfulle Stefan Ridderwall är på väg bort från SM-finalisten Djurgården. Han kan komma att försvinna till New York Islanders som draftat honom.

- Jag är draftad av Islanders och jag kan säga att vi förhandlar men jag vet inte hur långt ifrån varandra vi ligger just nu. Men det finns ett bud från dom i alla fall som ska förhandlas så får vi se vad som händer, vad jag känner för vibbar från klubben och om dom är intresserade, säger han till Hockeykanalen.

KHL lockar inte, det ”är för äldre” menar Ridderwall som också menar att många åker dit för att bara plocka pengar.

- Det är en väldigt bra liga men samtidigt vet jag inte hur sugen jag är på att sitta i Ryssland under ett år. Jag har varit där tre gånger och det är inte mitt favoritland direkt. Mitt mål är NHL och det känns som att jag hellre blickar västerut.

Samtidigt utesluter han inte en fortsättning i DIF där en del rycker i förstemålvakten Gustaf Wesslau.

- Vi får se vad som händer med Gustaf. Han har ganska mycket NHL-erbjudanden i alla fall om man läser tidningarna, så vi får se vad som händer. Skulle det bli en öppning i Djurgården så ska jag fundera på det och blir det öppning någon annanstans ska jag fundera på det också.