Stockholm

Hardy Nilsson årets coach

Hardy Nilsson blev utsedd till årets coach
Hardy Nilsson blev utsedd till årets coach. Foto: SCANPIX

Hardy Nilssons comebacksäsong var på väg att bli perfekt. Djurgården föll dock i SM-finalen mot HV71, men trots det har Nilsson blivit utsedd till årets tränare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hardy Nilsson fick som väntat årets som Årets Coach i svensk hockey den gångna säsongen.
Hans återkomst till Elitserien slutade, precis som vid hans två senaste besök i den svenska eliten med en plats i finalen - trots att han tog över ett ungt och nederlagstippat Djurgården.

Hans seger i omröstningen om utmärkelsen var överlägsen.

- Någonting liknande har vi aldrig varit med om under 20 års omröstning, säger Hasse Andersson, ordförande i Kamratföreningen Journalisterna som ligger bakom priset.

”En sensationell comeback i svensk hockey har det handlat om. Han visade att hans ledarstil höll mycket väl efter tio år. Förvandlingen av Djurgården från tippat bottenlag till finallag är historiskt", skriver man i ett pressmeddelande.

Samtidigt som Hardy Nilsson utsågs till Årets Coach fick Skellefteås sportchef Lasse Johansson priset som Årets Ledare, med följande motivering:

"Skellefteå visste vad man gjorde när man handplockade sin blivande sportchef från grannen Piteå. Därefter har laget byggts målmedvetet med unga egna spelare, där flera juniorer varit nyckelspelare 2009/2010 och en dessutom ingår i Tre Kronors VM-trupp."

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.