1 av 9
- Foto: Bildbyrån
2 av 9
- Foto: Bildbyrån
3 av 9
- Foto: Scanpix
4 av 9
- Foto: Bildbyrån
5 av 9
- Foto: Scanpix
6 av 9
- Foto: Bildbyrån
7 av 9
- Foto: Pelle T Nilsson
8 av 9
- Foto: Scanpix
9 av 9
- Foto: www.jojjesplejs.com

AIK jagar Peter Forsberg

AIK Hockey är på väg att förlänga med backen Dick Tärnström. Och så har man försökt nå Peter ”Foppa” Forsberg. - Han skulle vara en megaledare för vårt lag, säger sportchefen Anders Gozzi.


AIK ser ut att få ett skapligt lag när man gör comeback i elitserien kommande säsong. Och bättre kan det bli, man vill ha Peter Forsberg i truppen. Sportchefen Anders Gozzi har ringt till legendaren flera gånger den senaste veckan.

– Det stämmer. Och jag har lämnat meddelande på telefonsvararen. Men vi har inte pratats vid ännu. Självklart är vi intresserade av Peter Forsberg, det är nog alla lag i Sverige. Han skulle vara en megaledare för vårt lag, säger Gozzi till Sportbladet.

”Foppa” själv har inte hört någonting om just AIK.

– Jag har inte hört något från AIK, men jag har inte lyssnat av mobilen på ett tag, Men det är väl kul att någon vill ha mig. Men jag sitter fortfarande med foten i gips här hemma och just nu. Så jag tänker inte spekulera i någonting just nu, säger han till tidningen.

Enligt Sportbladet finns det en sak som är till AIK:s fördel. ”Foppas” nya flickvän Nicole Nordin bor och studerar i huvudstaden.

– Men i övrigt har vi i AIK inget annat som vi kan locka med. Och jag har aldrig spelat med Peter, bara mot honom. Därför är jag väl inte så förhoppningsfull och förmodligen vill han inte spela någon annanstans än för Modo, säger Gozzi.

Samtidigt hoppas AIK i helgen ha gjort klart med backveteranen Dick Tärnström om en kontraktsförlängning. Just nu har man två backplatser lediga och en toppforward ska in.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.