Lördag 23 Okt
Stockholm

Baksmälla för Rögle

Efter festen mot Färjestad i lördags kom baksmällan för elitserienykomlingen Rögle i nya hemmahallen. -Vi vann inte en närkamp och då blir det svårt, säger Rögles tränare Peter Johansson. Modo vann med 3-1. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter festen mot Färjestad i lördags kom baksmällan för elitserienykomlingen Rögle.

Det blev en 1-3-förlust mot Modo i nya hemmahallen - mycket på grund av en usel förstaperiod.

– Vi är inte riktigt där i första, inte noggranna tillräckligt. Vi vann inte en närkamp och då blir det svårt, säger Rögles tränare Peter Johansson.

Han tror inte att det var reaktion efter urladdningen mot Färjestad.

– Det hoppas jag inte. Då blir det jobbigt framöver, säger Johansson.

Modo mötte ett tamt hemmalag - och det verkade också som om klacken hade tagit ut det bästa i hemmapremiären. Ljudnivån var inte alls vad den brukar vara i nyrenoverade Ängelholms ishall. Inte blev klacken muntrare av att favoriterna hamnade i underläge med både 0-1 och 0-2.

Per Svartvadets ledningsmål för Modo blev en perfekt illustration till Rögles tama agerande. Svartvadet tog pucken i egen zon och åkte slalom runt fyra Röglespelare innan han satte pucken i mål. Ett riktigt bandymål.

– Vi mötte ju Rögle Bandyklubb så det passade bra med ett bandymål. Vi hade scoutat motståndarna väl, säger Svartvadet.

Det är inte ofta man ser ett sådant mål i dagens tighta ishockey och Svartvadet fick leta långt in i minnenas kammare innan han kom på att han gjort ett liknande mål.

– Det var väl 20 år sedan när jag spelade i Sollefteå och var tio år, säger han.

Om Rögle var tamt var Modo desto mer taggat i första perioden.

– Vi gjorde en bra förstaperiod. Vi hade bra fart och skapade mycket chanser, säger andretränaren Fredrik Andersson.

Men trots den starten började det kärva för Modo redan i andra. Modo tog också en timeout efter drygt tio minuter. Det fick ingen effekt direkt men i slutet av andra perioden jobbade sig Modo tillbaka in i matchen.

– Vi var betydligt bättre i andra perioden även om vi föll tillbaka lite på slutet, säger Peter Johansson.

Rögletränaren var trots förlusten nöjd med de två sista perioderna. Och Rögle hade också ett par bra chanser att kvittera innan Niklas Sundström satte 3-1 i tom kasse.

Rögle tvingades också byta målvakt sedan Cristopher Nihlstorp skadat sig på uppvärmningen. In kom Jere Myllyniemi. Han började lite darrigt men spelade övertygande i andra och tredje perioderna.

– Nihlstorp hade en lättare skada. Det är en ljumskskada och det är inget man chansar med i det här läget, säger Peter Johansson.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela