Hyvönen ordnade ny SSK-poäng

Hannes Hyvönen är en av Södertäljes största värvningar på mycket länge. I kvällens elitseriemöte visade han varför. Med två mål, varav ett på straff, såg han till att SSK spelade 3-3 hemma mot HV 71. (TT)


Hannes Hyvönen är en av Södertäljes största värvningar på mycket länge. I kvällens elitseriemöte visade han varför. Med två mål såg han till att SSK spelade 3-3 hemma mot HV 71.

Södertälje fick en kanonstart på matchen. Redan efter 39 sekunder fick Hannes Hyvönen - något slumpmässigt - pucken helt fri framför mål och stänkte upp den i krysset bakom Stefan Liv.

Första perioden var Södertäljes bästa, då laget utmanade HV 71 högt upp i planen och vaskade fram en hel del ordentliga chanser.

Innan första perioden var över gjorde SSK även 2-0, genom Jörgen Bemström.

– Vi hade återigen problem i början av matcherna. Där har vi en del att jobba på, säger HV:s assisterande tränare Thomas Ljungbergh.

HV71 ryckte upp sig rejält i andra perioden. Laget är bäst i elitserien på att straffa motståndarna vid utvisningar, och helt logiskt kom också reduceringen i power play.

Backen Per Gustafsson öppnade målskyttet - hans 2-1-mål var den sjätte fullträffen för säsongen, och det gav gästerna energi.

Vändningen gick mycket fort. På 54 sekunder gjorde Mikko Luoma och Jukka Vuotilainen varsitt mål, och HV var i ledning.

Södertälje, som precis före de två målen klarat en mängd utvisningar, såg nu trötta ut. Lagets passningsspel var försvunnet, spelarna såg vilsna ut.

Men Södertälje har värvat Hannes Hyvönen för att göra mål - och nu betalade han tillbaka.

SSK tilldömdes straffslag efter en otillåten blockering i målgården, och Hyvönen fick tränarnas förtroende.

– Hannes har varit i de här situationerna förr och är kylig, säger SSK-tränaren Leif Strömberg.

Med en kroppsfint lurade Hyvönen bort Stefan Liv och satte enkelt straffen till 3-3.

– Väldigt skönt att få igång honom, även om jag aldrig varit orolig för om han ska göra mål eller inte.

Strömberg var dock inte helt nöjd med spelet i de två sista perioderna.

– Det blev lite bjudningskalas efter att vi fick ledningen, vi verkade tro att vi kunde lyckas med alla möjliga konstiga lösningar och det gav HV många chanser. Men vi lyckades stoppa blödningen, säger Strömberg.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.