Torsdag 28 Okt
Stockholm

Hyvönen ordnade ny SSK-poäng

Hannes Hyvönen är en av Södertäljes största värvningar på mycket länge. I kvällens elitseriemöte visade han varför. Med två mål, varav ett på straff, såg han till att SSK spelade 3-3 hemma mot HV 71. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hannes Hyvönen är en av Södertäljes största värvningar på mycket länge. I kvällens elitseriemöte visade han varför. Med två mål såg han till att SSK spelade 3-3 hemma mot HV 71.

Södertälje fick en kanonstart på matchen. Redan efter 39 sekunder fick Hannes Hyvönen - något slumpmässigt - pucken helt fri framför mål och stänkte upp den i krysset bakom Stefan Liv.

Första perioden var Södertäljes bästa, då laget utmanade HV 71 högt upp i planen och vaskade fram en hel del ordentliga chanser.

Innan första perioden var över gjorde SSK även 2-0, genom Jörgen Bemström.

– Vi hade återigen problem i början av matcherna. Där har vi en del att jobba på, säger HV:s assisterande tränare Thomas Ljungbergh.

HV71 ryckte upp sig rejält i andra perioden. Laget är bäst i elitserien på att straffa motståndarna vid utvisningar, och helt logiskt kom också reduceringen i power play.

Backen Per Gustafsson öppnade målskyttet - hans 2-1-mål var den sjätte fullträffen för säsongen, och det gav gästerna energi.

Vändningen gick mycket fort. På 54 sekunder gjorde Mikko Luoma och Jukka Vuotilainen varsitt mål, och HV var i ledning.

Södertälje, som precis före de två målen klarat en mängd utvisningar, såg nu trötta ut. Lagets passningsspel var försvunnet, spelarna såg vilsna ut.

Men Södertälje har värvat Hannes Hyvönen för att göra mål - och nu betalade han tillbaka.

SSK tilldömdes straffslag efter en otillåten blockering i målgården, och Hyvönen fick tränarnas förtroende.

– Hannes har varit i de här situationerna förr och är kylig, säger SSK-tränaren Leif Strömberg.

Med en kroppsfint lurade Hyvönen bort Stefan Liv och satte enkelt straffen till 3-3.

– Väldigt skönt att få igång honom, även om jag aldrig varit orolig för om han ska göra mål eller inte.

Strömberg var dock inte helt nöjd med spelet i de två sista perioderna.

– Det blev lite bjudningskalas efter att vi fick ledningen, vi verkade tro att vi kunde lyckas med alla möjliga konstiga lösningar och det gav HV många chanser. Men vi lyckades stoppa blödningen, säger Strömberg.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela