Frölunda presenterar nyförvärv

- 20/05/2010, 14:24 -
Mikko Mäenpää klar för Frölunda.

Mikko Mäenpää klar för Frölunda.

SCANPIX

Frölunda har väntat länge och väl med att presentera sina nyförvärv. På torsdagen lyfte klubben på locket och släppte ut backen Mikko Mäenpää samt forwardsduon Toni Koivisto och William Wallén. - Med de här nya namnen vi presenterar i dag, är truppen i princip komplett, säger sportchefen Kent Norberg.

GÖTEBORG. Frölunda hade sett till förutsättningarna en misslyckad elitseriesäsong. Laget slutade bara sjua i grundserien och åkte ut ur SM-slutspelet redan i den första omgången, trots att man gick fram till 3-1 i matcher mot Linköping.

Effekten blev att tränaren Ulf Dahlén fick lämna sitt uppdrag medan Kent Johansson anställdes som hans ersättare. Nu står det klart att Stephan "Lillis" Lundh, som kom in i Frölundas bås under säsongen, blir kvar och assisterar Johansson.

- Utvärderingen efter förra säsongen är nu klar. Den visar bland annat att vi måste förstärka A-lagets ledarskap med mer erfarenhet. Det har vi gjort nu i och med att ”Kenta” och ”Lillis” leder A-laget, säger klubbdirektören Mats Ahdrian i ett pressutskick.

På spelarfronten händer det också grejer. På torsdagen presenterade Frölunda tre nyförvärv som har skrivit på för två år samt en kontraktsförlängning med en spelare från den gångna säsongens trupp.

Backen Mikko Mäenpää, med ett förflutet i Skellefteå, förstärker Göteborgsklubben efter att ha gjort 30 poäng (12+18) för det finska finallaget HPK den gångna säsongen.

Ersätter Niskala

27-åringen får ses som en ersättare till KHL-flyktade Janne Niskala.

- Mäenpää är en smart spelare som är skicklig i spelet med puck. Han är offensiv och gör mycket poäng. Hans egenskaper kommer att tillföra kvalitet ibland annat powerplay, säger sportchefen Kent Norberg.

Toni Koivisto, 27, kommer närmast från KHL-klubben Metallurg Magnitogorsk där det blev 19 poäng (11+8) på 51 matcher. 2008/09 var han trea i den finska poängligan efter att ha gjort 62 poäng (23+39) för Kärpät.

- Redan för tre år sedan var jag på väg till Frölunda och fick redan då ett väldigt gott intryck av klubben, säger forwarden.

William Wallén, 18, kommer närmast från Mississauga St. Michael's Majors i juniorligan OHL. Den offensive lille forwarden, som spelade juniorhockey i Djurgården innan flytten till Nordamerika, svarade för 41 poäng (14+27) på 67 matcher i OHL.

- William kommer att alternera mellan Frölunda och Borås HC under säsongen, för att få bästa förutsättningen för en fortsatt utveckling, säger Kent Norberg.

Utöver värvningarna står det även klart att backen Oscar Hedman får förnyat förtroende. Den 24-årige tidigare Modobacken ryktades vara på väg bort efter en mindre bra säsong med dålig istid. Nu har han förlängt kontraktet

Hockeysverige.se