Torsdag 18 Aug
Stockholm

Ekman återvänder till Djurgården

På lördagen blev det klart att Nils Ekman återvänder till Elitserien och Djurgården igen efter fem år i NHL och KHL. – Nisse är en spelare med mycket hög potential och hans egenskaper kommer tillföra spetskvaliteter till laget, säger sportchefen Janne Järlefelt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Djurgården har suttit lugna i båten under silly seasons inledande fas. Trots att man tappar en rad spelare.

Fram till idag hade man inte gjort klart med en enda ny spelare utifrån. Idag kom det första nyförvärvet på plats.

Och det blev ett tungt namn. Nils Ekman.

– Vi är mycket nöjda med den här värvningen, Nisse är en spelare med mycket hög potential, och hans egenskaper kommer tillföra spetskvaliteter till laget, säger Djurgården sportchef Janne Järlefelt till klubbens hemsida.

34-åringen har gjort två sejourer och två säsonger i Djurgården tidigare. Båda med ett gott resultat. Första säsongen blev det 31 poäng på 38 matcher och senast, under lockouten, gjorde han 45 poäng på 44 matcher.

Sedan har Ekman spelat två säsonger i NHL och de tre senaste i KHL, med tämligen bra resultat.
Efter att ha hamnat i tidig kylbox hos tränaren Barry Smith i höstas och blev skickad till Sankt Petersburgs farmarlag gjorde han till slut 30 poäng på 37 matcher i KHL när han fick förtroendet igen.

Från vårens finallag har Djurgården tappat namn som Gustaf Wesslau, Kyle Klubertanz, Andreas Engqvist och Jacob Josefson till NHL och Michael Holmqvist till Linköping.

Kontraktet med Nils Ekman löper över tre år.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.