Tisdag 5 Jul
Stockholm

Dansk VM-back klar för DIF

Djurgården värvar danskt. Succébacken Stefan Lassen har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben, som därmed har gjort klart med sitt tredje nyförvärv på kort tid.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Djurgården har gjort klart med sitt tredje nyförvärv. I dag presenterades den 24-årige dansken Stefan Lassen, som har skrivit på ett tvåårskontrakt med stockholmsklubben.

– Vi har följt Stefans fina utveckling under förra säsongen där han var riktigt bra i Kvalserien och sedan också i VM. Han är i en bra ålder och vi ser en fortsatt bra utvecklingspotential i honom, säger Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt till klubbens hemsida.

Lassen stod för två mål när Danmark överraskade stort i det senaste VM-slutspelet. Laget tog sig ända vägen till kvartsfinalen där det tog slut mot Sverige.

– Alla vi har pratat med säger att Stefan har bra karaktär och vi tror att han kommer att passa bra in i vår grupp. Han är storväxt, rörlig och har bra skridskoåkning. Hans främsta styrkor är det defensiva spelet men vi tror att han kan utveckla det offensiva spelet hos oss, fortsätter Järlefelt.

Spelaren själv är mer än nöjd med flytten till DIF och ser fram emot att få spela inför ett fullsatt Hovet.

– Det här är ett fantastiskt steg för mig och det är ett bra ställe för mig att bli bättre och utvecklas. Så det känns otroligt bra och Djurgården är ett lag som man har kollat på de senaste femton åren, säger Stefan Lassen, som senast spelade för Leksand, till DIFTV.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.