Timrå vände mot Södertälje

Timrå vann med 4-2 och klättrade upp på en slutspelsplats.

Södertälje öppnade starkt i bortamatchen mot Timrå och tog ledningen med 2-0. Men med fyra raka mål vände Timrå på kuttingen och vann till slut med 4-2.

Jumbolaget Södertälje fick en drömstart - 2-0 efter sex minuters spel. I samma minut fick SSK dessutom ett straffslag. Men Johan Backlund räddade Linus Klasens straff och satte därmed stopp gästernas framgångsvåg.

När planens bäste lirare, Timrås poängkung, Mika Pyörälä slog in en målvaktsretur och reducerade till 1-2 blev det starten på en vändning som till slut gav Timrå en kassaskåpssäker seger. De tre poängen innebär att Timrå klättrade förbi Modo upp på en slutspelsplats.

Timrå vann matchen på ett mer gediget lagspel. Matchvinnare var de finländska stjärnorna Mika Pyörälä och Timo Pärssinen samt bröderna Björn Svensson och Magnus Pääjärvi-Svensson.