Tisdag 5 Jul
Stockholm

JVM-stjärna nobbar NHL – stannar i Skellefteå

Tim Erixon stannar kvar i Skellefteå.
Tim Erixon stannar kvar i Skellefteå. Foto: BILDBYRÅN

De flesta av hans JVM-polare från i vintras har valt att skriva på sina NHL-kontrakt i sommar. Tim Erixon däremot går åt andra hållet. Han stannar hemma och spelar vidare med Skellefteå. - Jag tror verkligen på den nya ledningen och dessutom kommer vi att ha ett riktigt bra lag till nästa säsong, säger Tim Erixon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SKELLEFTEÅ. Tim Erixon gör inte som "alla andra". När hans JVM-polare, en stor del av dem, väljer att skriva NHL-kontrakt stannar han kvar hemma i Skellefteå och spelar vidare.

- Jag tror verkligen på den nya ledningen och dessutom kommer vi att ha ett riktigt bra lag till nästa säsong. Mina utvecklingsmöjligheter i föreningen har jag vägt in, och allt känns proffsigt runt omkring. Därför känns det som att min utveckling kan må bra av att stanna en säsong till, säger Tim Erixon till Skellefteå hemsida.

19-åringen gjorde sju mål och sex assist under den gångna säsongen och fick också debutera med Tre Kronor i slutskedet av säsongen.

- Det känns fantastiskt roligt att Tim väljer att stanna hos oss. Det känns som ett moget och klokt beslut av honom att stanna i föreningen en säsong till för att fortsätta sin utveckling här hos oss innan han väljer NHL, säger sportchefen Lasse Johansson.

Det är inte bara för svensk hockey och Skellefteå beskedet kommer som en lättnad. Det gör det även för nye juniorförbundskaptenen Roger Rönnberg som riskerade att bli utan ännu en av sina stjärnpjäser inför sitt första JVM som huvudansvarig.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.