Torsdag 30 Jun
Stockholm

Coloradocenter på väg till elitserien?

T.J. Hensick aktuell för flytt till Sverige och elitserien.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Många unga elitseriespelare lämnar Sverige för NHL. Nu kan en amerikan vara på väg i motsatt riktning. Enligt norran.se är den tidigare collegestjärnan T.J. Hensick aktuell för spel i elitserien.

24-åringen, som har figurerat i Colorado Avalanches organisation de senaste tre säsongerna, ska enligt agenten Pontus Norén vara intressant för några elitserieklubbar.

Hensick var ordinarie i Colorado så sent som 2008/09, men den gångna säsongen fick han bara göra sju NHL-matcher eftersom rookies som Matt Duchene och Ryan O'Reilly slog sig in före honom i truppen. Han misströstade emellertid inte, utan producerade 70 poäng (20+50) på 58 matcher för Lake Erie Monsters i AHL.

Vilka klubbar som är intresserade vill inte Norén avslöja. Skellefteås sportchef Lasse Johansson säger till Norran att amerikanen inte finns på hans önskelista.

– Vi har aldrig jobbat på honom, påstår han.

T.J. Hensick draftades ursprungligen som 88:e spelare i tredje rundan 2005. Han har svarat för 35 poäng (11+24) på 99 NHL-matcher. Innan proffskarriären var han en mycket produktiv spelare för University of Michigan i NCAA. Sista året på skolan var han flest assist (46) och poäng (69) av samtliga collegespelare i USA.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.