- Foto: Scanpix/AP

Coloradocenter på väg till elitserien?

T.J. Hensick aktuell för flytt till Sverige och elitserien.


Många unga elitseriespelare lämnar Sverige för NHL. Nu kan en amerikan vara på väg i motsatt riktning. Enligt norran.se är den tidigare collegestjärnan T.J. Hensick aktuell för spel i elitserien.

24-åringen, som har figurerat i Colorado Avalanches organisation de senaste tre säsongerna, ska enligt agenten Pontus Norén vara intressant för några elitserieklubbar.

Hensick var ordinarie i Colorado så sent som 2008/09, men den gångna säsongen fick han bara göra sju NHL-matcher eftersom rookies som Matt Duchene och Ryan O'Reilly slog sig in före honom i truppen. Han misströstade emellertid inte, utan producerade 70 poäng (20+50) på 58 matcher för Lake Erie Monsters i AHL.

Vilka klubbar som är intresserade vill inte Norén avslöja. Skellefteås sportchef Lasse Johansson säger till Norran att amerikanen inte finns på hans önskelista.

– Vi har aldrig jobbat på honom, påstår han.

T.J. Hensick draftades ursprungligen som 88:e spelare i tredje rundan 2005. Han har svarat för 35 poäng (11+24) på 99 NHL-matcher. Innan proffskarriären var han en mycket produktiv spelare för University of Michigan i NCAA. Sista året på skolan var han flest assist (46) och poäng (69) av samtliga collegespelare i USA.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

3 timmar sedan
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.