Fredag 2 Dec
Stockholm

Johnson kan göra comeback

Veteranen Jonas Johnson tvingas hoppa in i skadetruppen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nästan tio månader efter att Frölundacentern Jonas Johnson lagt skridskorna på hyllan är det dags att plocka ner dem på nytt.

Elitserielagets många skador och en gles spelarmarknad uppges vara skäl till att den förre lagkaptenen ombetts snöra på skridskorna.

På måndagen börjar han träna med Frölunda.

"Jag har fått en förfrågan i helgen från Frölunda och jag har tackat ja till att börja träna med laget igen. Sen får vi se vad som händer och hur kroppen fungerar. Suget har hela tiden funnits kvar och jag har saknat hockeyn, det måste jag väl erkänna", säger Jonas Johnson i ett pressmeddelande.

Det var den 22 mars i fjol, då Färjestad slog ut Frölunda i SM-kvartsfinalen som Johnson spelade sin 599:e och, vad han då trodde, sista elitseriematch med Frölunda. Under hösten har han varit assisterande tränare för Hovås U16-pojkar.

"Vi har två allvarliga och troligen långvariga korsbandsskador i A-truppen, på centrarna Jonas Nordquist och Andreas Karlsson. Det gör oss sårbara, inte minst om vi skulle få ytterligare skador. Med ett transferfönster som dessutom stänger definitivt den 31 januari och en spelarmarknad som i dag ser gles ut, är erfarne och rutinerade Jonas Johnson ett bra alternativ för att bredda truppen. Vi är väldigt tacksamma att Jonas ställer upp", säger Kent Norberg, general manager i Frölunda.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.