Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bremberg klar för HV71 - skrev tvåårskontrakt

- 14/06/2010, 17:45 -

Scanpix

Fredrik Bremberg är tillbaka i Elitserien igen. Men det blir i en skrällklubb. HV71 vann dragkampen om Elitseriens bästa poängmakare genom tiderna. - Det är en välskött klubb med ett bra lag och en bra publik som alltid går för guld, säger Bremberg.

Fredrik Bremberg valde mellan Södertälje och Modo, påstod en av kvällstidningarna förra veckan. Hans val? Svenska mästarna HV71.

- Jag har pratat med HV71 i några dagar och fått ett mycket professionellt intryck. Det är en välskött klubb med ett bra lag och en bra publik som alltid går för guld. Det ska bli en utmaning att få spela i mästarklubben som har målsättningen är att försvara SM-guldet, säger Fredrik Bremberg i ett pressmeddelande.

36-åringen (37 om en vecka) har skrivit på för två år med Jönköpingsklubben och kommer närmast från en säsong i Jokerit, dit han kom efter att redan innan säsongen ha fått sparken av Atlant under närmast komiska former.

I Jokerit sköt Linkan 39 poäng (13 mål) på 45 matcher och fyllde på med sju poäng på de tre matcherna man spelade i socialslutspelet till det finska kvartsfinalspelet.

- Vi behövde fylla på med en forward och har fått fatt på Fredrik Bremberg. En fantastiskt skicklig spelare som knappast behöver någon närmre beskrivning. Vi är glada att få Bremberg till oss, säger sportchefen Fredrik Stillman.

Bremberg har spelat 701 elitseriematcher med Djurgården och Malmö tidigare och gjort 545 poäng. Med poängnoteringen är han bäst i Elitserien genom tiderna.

Säsongen 06/07 vann han poängligan på 64 poäng och gjorde sin senaste elitseriesäsong (08/09) 57 poäng på 53 matcher.

HV71 har tappat Mattias Tedenby och David Ullström till NHL och Björn Melin till KHL. Innan Linkan värvades hade man bara klart med ett nyförvärv, tjecken Kamil Piros från Timrå.

Hockeysverige.se