Lördag 29 Jan
Stockholm

Tungt skadebesked för HV71: Laine missar halva grundserien

HV71 tvingas klara sig utan finländaren Teemu Laine i flera månader. Laine kan komma att missa halva grundserien på grund av sin skadade ljumske.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

De regerande svenska mästarna HV71 har drabbats av ännu ett tufft skadebesked. Nu står det klart att viktige finländaren Teemu Laine måste operera sin krånglande ljumske. Därmed missar han nästan halva grundserien, skriver jnytt.se.

- Ja, det här var det sämsta som kunde komma, säger HV-läkaren Lars-Göran Hassel till sajten.

- Det är bevisat att han har förändringar i höften, det förklarar hans ljumskbesvär. Vi har väl haft föraningar om att det skulle kunna vara så här.

Laine, som sköt HV71 till SM-guld med sitt övertidsmål i den sjätte finalen mot Djurgården, drogs med ljumskbesvär hela våren. Under sommaren har inte problemen avtagit.

Operationen ska utföras av fotbollsläkaren Leif Swärdh i Göteborg. På grund av semestertider kommer det emellertid att dröja innan den blir av.

- Det kommer ta en tid innan vi kan komma till skott. Vi har diskuterat om vi kunde göra den i Finland eller i Sverige, men jag får besked av Leif Swärdh snart. Han är fortfarande i Sydafrika, säger Lars-Göran Hassel.

- Men Teemu är med på den här linjen, han köper upplägget. Han vet själv om att han inte kan fortsätta med den skadan.

Sedan tidigare har HV71 Mikko Luoma (avsliten hälsena) och Per Ledin (korsbandsopererad) på skadelistan. De förväntas vara tillbaka först i januari.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Ishockey-NHL

Covid i OS-truppen – skidåkare testad positiv

Publicerades: 1 timme sedan

TT-FLASH: Covid i OS-truppen

Publicerades: 1 timme sedan

Syskon och rivaler – när OS blir en familjeaffär

Publicerades: 3 timmar sedan

Landeskog bakom Colorados seger

Publicerades: 3 timmar sedan

Galet dygn för oväntade svenska EM-hjälten

Publicerades: 3 timmar sedan