- Foto: Bildbyrån

Tungt skadebesked för HV71: Laine missar halva grundserien

HV71 tvingas klara sig utan finländaren Teemu Laine i flera månader. Laine kan komma att missa halva grundserien på grund av sin skadade ljumske.


De regerande svenska mästarna HV71 har drabbats av ännu ett tufft skadebesked. Nu står det klart att viktige finländaren Teemu Laine måste operera sin krånglande ljumske. Därmed missar han nästan halva grundserien, skriver jnytt.se.

- Ja, det här var det sämsta som kunde komma, säger HV-läkaren Lars-Göran Hassel till sajten.

- Det är bevisat att han har förändringar i höften, det förklarar hans ljumskbesvär. Vi har väl haft föraningar om att det skulle kunna vara så här.

Laine, som sköt HV71 till SM-guld med sitt övertidsmål i den sjätte finalen mot Djurgården, drogs med ljumskbesvär hela våren. Under sommaren har inte problemen avtagit.

Operationen ska utföras av fotbollsläkaren Leif Swärdh i Göteborg. På grund av semestertider kommer det emellertid att dröja innan den blir av.

- Det kommer ta en tid innan vi kan komma till skott. Vi har diskuterat om vi kunde göra den i Finland eller i Sverige, men jag får besked av Leif Swärdh snart. Han är fortfarande i Sydafrika, säger Lars-Göran Hassel.

- Men Teemu är med på den här linjen, han köper upplägget. Han vet själv om att han inte kan fortsätta med den skadan.

Sedan tidigare har HV71 Mikko Luoma (avsliten hälsena) och Per Ledin (korsbandsopererad) på skadelistan. De förväntas vara tillbaka först i januari.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

3 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.