Duon inleder med spel i Sparta Prag.
Duon inleder med spel i Sparta Prag. - Foto: BILDBYRÅN

Här spelar stjärnduon i höst

Ifjol fick dem inleda säsongen på var sitt håll. I år har Sparta Prag pengar nog att lösa både Jaroslav Hlinka och Jan Hlavac fram till deras artistkontrakt med Linköping kickar in i slutet av oktober. - Dom kommer hjälpa oss att få en bra start på säsongen, säger sportchefen och tidigare stormålvakten Petr Briza.


LINKÖPING. Ifjol fick Jaroslav Hlinka och Janne Hlavac starta säsongen på var sitt håll. Sparta Prags ekonomiska läge gjorde det inte möjligt att ordna med försäkringar som täckte båda spelarna.

Hlinka inledde med Sparta, Hlavac med Liberec och sedan kom de ändå till Linköping och levererade som aldrig förr och lyckades bättre än året innan - när båda startade säsongen i Sverige och Linköping.

I år kör man ett tredje säsongsstartsrejs. Båda startar upp tillsammans i Sparta Prag.

Det är skador på anfallarna Jakub Koreis, Yorick Treille och Tomas Kurka som gör att klubben väljer att plocka in båda Linköpings tjeckiska stjärnor i laget.

- I början av säsongen kommer vi ha en hel del matcher i två turneringar och på lång sikt måste vi ha en stor trupp. Jaroslav Hlinka och Jan Hlavac kommer att hjälpa oss att få en bra start på säsongen, säger sportchefen Petr Briza till klubbens hemsida.

Sparta Prag kommer under försäsongen att delta i European Trophy som man spelar parallellt med egna försäsongsturneringen Tipsport Hockey Cup, som involverar hela den tjeckiska hockeyn i olika faser.

Enligt Spartas hemsida kommer däremot inte den tjeckiska duon att få spela matcherna i European Trophy eftersom Linköping spelar samma turnering.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

1 timme sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

2 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.