Stockholm

Här spelar stjärnduon i höst

Duon inleder med spel i Sparta Prag.
Duon inleder med spel i Sparta Prag. Foto: BILDBYRÅN

Ifjol fick dem inleda säsongen på var sitt håll. I år har Sparta Prag pengar nog att lösa både Jaroslav Hlinka och Jan Hlavac fram till deras artistkontrakt med Linköping kickar in i slutet av oktober. - Dom kommer hjälpa oss att få en bra start på säsongen, säger sportchefen och tidigare stormålvakten Petr Briza.


Läs mer

LINKÖPING. Ifjol fick Jaroslav Hlinka och Janne Hlavac starta säsongen på var sitt håll. Sparta Prags ekonomiska läge gjorde det inte möjligt att ordna med försäkringar som täckte båda spelarna.

Hlinka inledde med Sparta, Hlavac med Liberec och sedan kom de ändå till Linköping och levererade som aldrig förr och lyckades bättre än året innan - när båda startade säsongen i Sverige och Linköping.

I år kör man ett tredje säsongsstartsrejs. Båda startar upp tillsammans i Sparta Prag.

Det är skador på anfallarna Jakub Koreis, Yorick Treille och Tomas Kurka som gör att klubben väljer att plocka in båda Linköpings tjeckiska stjärnor i laget.

- I början av säsongen kommer vi ha en hel del matcher i två turneringar och på lång sikt måste vi ha en stor trupp. Jaroslav Hlinka och Jan Hlavac kommer att hjälpa oss att få en bra start på säsongen, säger sportchefen Petr Briza till klubbens hemsida.

Sparta Prag kommer under försäsongen att delta i European Trophy som man spelar parallellt med egna försäsongsturneringen Tipsport Hockey Cup, som involverar hela den tjeckiska hockeyn i olika faser.

Enligt Spartas hemsida kommer däremot inte den tjeckiska duon att få spela matcherna i European Trophy eftersom Linköping spelar samma turnering.

Hockeysverige.se

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.