Söndag 25 Jul
Stockholm

Målspruta klar för Modo

Klar för Modo.
Klar för Modo. Foto: BILDBYRÅN

Skellefteås tidigare målspruta Niko Dimitrakos är Modos senaste nyförvärv. Idag skrev han på för klubben efter en säsong i ryska CSKA Moskva. - Vi har tappat en del mål och poäng från förra säsongen men känner nu att vi har hittat en spelare som kan ersätta en hel del av det. Dimitrakos är en målskytt men även en framspelare, säger sportchefen Fredrik Andersson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ÖRNSKÖLDSVIK. Med 22 mål och 22 assist var Niko Dimitrakos en succé när han värvades till Skellefteå för två år sedan.

Han var poängbäst i laget och överlägset målbäst trots att han hade en tung säsongsavslutning med både poängtorka och skada.

Ifjol hade han en tung säsong i ryska CSKA Moskva och gjorde bara 17 poäng (tolv mål) 50 matcher. Nu lämnar han Ryssland och återvänder till Sverige.

Idag skrev han på för Modo.

- Vi har tappat en del mål och poäng från förra säsongen men känner nu att vi har hittat en spelare som kan ersätta en hel del av det. Dimitrakos är en målskytt men även en framspelare, säger sportchefen Fredrik Andersson i ett pressmeddelande.

Modo har tappat en hel del folk från fjolårets misslyckade satsning och Dimitrakos blir lagets elfte "riktiga" nyförvärv och går förstås in i laget på sitt grekiska pass. Klubben hade ju sedan tidigare skrivit kontrakt med transatlanterna Charlie Cook och Byron Ritchie.

- Det här är en spelare som passar väl in i vårt lagbygge. Dimitrakos besitter spetskompetens och att kunna räkna in honom i truppen känns mycket bra, säger tränaren Challe Berglund om sitt nyförvärv.

31-årige Dimitrakos har 158 NHL-matcher på sitt samvete och har svarat för 62 poäng på dessa för San José och Philadelphia.

Kontraktet med Modo löper över en säsong.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela