Måndag 26 Sep
Stockholm

NHL-stjärnan återvänder till Elitserien

Mika Pyörälä återvänder till Elitserien. Nu väljer han Frölunda.
Mika Pyörälä återvänder till Elitserien. Nu väljer han Frölunda. Foto: BILDBYRÅN

Efter ett misslyckat försök i NHL är Mika Pyörälä tillbaka i Elitserien igen. I dag blev han klar för spel i Frölunda där han skrivit på för spel fram till 2013.- Jag har bara hört gott om både klubben Frölunda och om staden Göteborg av mina hockeyvänner. Jag tycker Frölunda ser väldigt lovande ut, säger Pyörälä.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÖTEBORG. Mannen med namnet få svenska kommentatorer kan uttala är tillbaka i Elitserien. Räkna med nya "Mika Pöjrälä" från TV-rutan under säsongen för efter ett misslyckat NHL-försök är Mika Pyörälä tillbaka i Elitserien igen.

I dag skrev han på för tre år med Frölunda.

- Jag har bara hört gott om både klubben Frölunda och om staden Göteborg av mina hockeyvänner. Jag tycker Frölunda ser väldigt lovande ut, säger Pyörälä i ett pressmeddelande.

2007 värvades han till Timrå av Kent Norberg (numera general manager i Frölunda) och gjorde 76 poäng på 101 matcher för klubben innan han gjorde ett NHL-försök som bara ledde till två mål och två assist på 36 matcher i världens bästa liga.

Frölunda har tidigare inte värvat speciellt hårt inför den nya säsongen. Pyörälä är klubbens femte nyförvärv efter Joakim Lundström, Mikko Mäenpää, Toni Koivisto och William Wallén.

- Mika är en lagspelare av högsta rang. Han kommer vara en av elitseriens främsta allroundspelare, en spelare vi kommer att ha stor nytta av, menar nye tränaren Lill-Kenta Johansson.

Under sin senaste säsong i Elitserien gjorde Pyörälä merparten av sina poäng. Han svarade då för 21 mål och 22 assist och var tolva i Elitseriens poängliga.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.