Lördag 1 Okt
Stockholm

Backstjärnan klar för Luleå

Mästerbacken skriver på för Luleå.
1 av 2
Mästerbacken skriver på för Luleå. Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX
HV71 förlorar sin backstjärna.
2 av 2
HV71 förlorar sin backstjärna. Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX

Det tog sin tid från det att det "var klart" till att det blev klart. Idag blev mästarbacken Janne Niinimaa Luleås spelare för kommande säsong.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nu är han i hamn, den stjärnback Luleå jagat sedan man blev av med Johan Fransson till Los Angeles Kings. Idag skrev HV71:s mästarback på för klubben efter att ha valt Luleå framför moderklubben Kärpät.

- Det är mycket glädjande att vi är överens med Janne. Han har varit en prioriterad spelare för oss att få in i vårt lag och vi känner att med hans erfarenhet, professionalism och kompetens så har vi fått en riktigt bra balans i vår backuppsättning för den kommande säsongen, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström till klubbens hemsida.

35-åringen, som fick en roll i andra backpar i HV71 under fjolårets säsong, noterade 21 poäng (fyra mål) på 43 matcher under seriespelet och adderade därefter tre assist på 16 matcher på väg till SM-guldet.

- Janne Niinimaa är en back som har hela registret. Han är komplett och allround som spelare med en oerhört bra meritlista och kommer att tillföra mycket med sin rutin och sina kvaliteter till Luleå Hockey i vinter, menar Osten.

Den sjufaldiga VM-spelaren (med i det enda finska VM-guldlaget 1995), med över 700 NHL-matcher på meritlistan, kom till HV71 efter två säsonger i Schweiz och har tidigare även ett kort förflutet i Malmö från lockoutsäsongen.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.