- Foto: BILDBYRÅN

Leionen återvänder till Sverige – klar för Linköping

Tero Leinonen fick sitt KHL-kontrakt rivet förra veckan. Idag skrev han på ett sjuveckorskontrakt med Linköping och kommer ersätta skadade Christian Engstrand som reserv till Fredrik Norrena tills denne återkommer.


LINKÖPING. Med reservmålvakten Christian Engstrand skadad tar Linköping det säkra före det osäkra och skriver ett korttidskontrakt med förre Mora- och Luleåmålvakten Tero Leinonen.

- Det är en målvakt som har spelat i den högsta ligan både i Sverige och Finland. Jag är nöjd med att vi på så kort varsel har fått en så pass bra backup, säger sportchefen Johan Hemlin till clubens hemsida.

35-åringen spelade i Mora under lockoutsäsongen och gjorde därefter två säsonger i Luleå innan han flyttade hem till Finland och Ilves och under säsongen 08/09 hamnade i tjeckiska Liberec när han inte tog plats i sin finska klubb.

Den gångna säsongen var han nummer reserv bakom Marek Pinc i den tjeckiska klubben och hade 90,3 i räddningsprocent och släppte in strax över tre mål per match.
Han blev tillgänglig för Linköping i samband med att hans kontrakt med KHL-laget HC Lev revs när klubben inte fick tillträde till spel i KHL av det slovakiska hockeyförbundet.

Kontraktet med Linköping löper över sju veckor. Christian Engstrand kommer undersökas under morgondagen och ingen vet riktigt hur länge han kommer att bli borta.

Samtidigt vill LHC låta lagets tredjemålvakt Axel Brage, som kommer vara utlånad till Tingsryd, få starta upp med spel där snarare än att behöva åka fram och tillbaka för att vara reserv i LHC.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

1 timme sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

1 timme sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, fortsätter skriva historia.

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.