Lördag 1 Okt
Stockholm

Stjärnskottets viktras - tappat åtta kilo

Niklas Olausson rasar i vikt.
Niklas Olausson rasar i vikt. Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX

Stjärnskottet Niklas Olausson har siktet inställt på att göra en succésäsong.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LUELÅ. Niklas Olausson gjorde sin första "riktiga" Elitseriesäsong ifjol. Den första där han visste att han skulle få chansen, den första där han var menad att ha en ledande roll efter att under sina år i Linköping med mer för att se och lära.

Det blev 30 poäng på 46 matcher för det som året innan var Allsvenskans stora assistkung.

I år har han tänkt att klara sig ännu bättre. Och han ska göra det åtta kilo lättare än han var ifjol då matchvikten låg på 93 och hann komma upp i 97 innan han började lägga om kosten för att gå ner till 85 kilo.

– Tidigare har jag ätit tills jag varit proppmätt och ofta backat. I fjol stoppade jag i mig cirka 4 500 kalorier per dag och under de här tre månaderna har jag ätit 2 000 kalorier per dag, säger Olausson till kuriren.nu.

Numera äter han mer sansat. Fler men mindre mål mat om dagen och har fått stor hjälp av lagets nya demontränare Jonas Rönnqvist med att hitta rätt i kosten.

– Rönnqvist satte ihop ett matschema åt mig där det ingår mycket proteiner och färre kolhydrater. Nu äter jag mig inte proppmätt, men är ändå aldrig hungrig eftersom att det bara går två-tre timmar mellan varje måltid. Vi har plockat bort ris, potatis och vanlig pasta, förklarar Olausson som numera mest äter kyckling och fisk.

För att slippa fortsätta gå ner ännu mer i vikt kommer Olausson nu att öka kostintaget igen för att ligga kvar runt 85-86 kilo under säsongen.

Vad hans betydligt lättare kropp har för inverkan på hans hockeyspelande kan ni få en första indikation på om 13 dagar. Då spelar Luleå säsongens första träningsmatch, mot Modo.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Enroth spikade igen: "Hålla sig cool"

Publicerades: 1 timme sedan

Danielson: "Vi var aldrig nära"

Publicerades: 2 timmar sedan

Lagen fördömer bråket: "Idiotiskt"

Publicerades: 3 timmar sedan

Norén i toppen – jagar seger i Skottland

Publicerades: 3 timmar sedan

Tedenby linkade ut – tung skada för HV

Publicerades: idag 18:01

Ericsson på Mantorp: Vill försvara Indy 500

Publicerades: idag 18:01

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.