Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Åkerman ratar Elitserien - kritat på för Köln

- 04/08/2010, 11:26 -
Den förre Hv71-spelaren har kritat på för tyska Köln.
1 av 2

Den förre Hv71-spelaren har kritat på för tyska Köln.

Johan Åkerman återvänder inte till Elitserien.
2 av 2

Johan Åkerman återvänder inte till Elitserien.

Det blir inget elitseriespel för Johan Åkerman kommande säsong. Idag blev det klart att han fortsätter karriären utomlands och har skrivit på för tyska Köln.

KÖLN. Om någon klubb hoppats in i det sista på Johan Åkerman i backbesättningen är det dags att sluta hoppas.
I dag blev det definitivt att han stannar utomlands. Han har skrivit på för tyska storklubben Köln och stannar utomlands för en tredje säsong.

– Han kommer förstärka vårt lag med sin erfarenhet och sin styrka i powerplay, säger sportchefen Bill Stewart i ett pressmeddelande.

37-åringen har skrivit kontrakt för ett år och kommer närmast från två inte helt lyckade säsonger utomlands, efter succésäsongerna i HV71 där han stod för 81 poäng på 100 matcher i seriespelet och vann ett SM-guld.

Under första utländska säsongen i Jaroslavl fick han mestadels en lite mer defensiv roll och svarade bara för tolv poäng på 47 matcher i serien för att sedan, på Jaroslavls väg fram till final, få en mer för honom normal roll i laget.

Fjolårssäsongen i Lugano var poängmässigt inget fiasko - 21 poäng på 36 matcher - men långt ifrån vad klubben hade förväntat sig och när laget dessutom floppade totalt sett under säsongen fick Åkerman - liksom Randy Robitaille (poängkung i ligan) sina kontrakt rivna trots ett år kvar.

I Köln ersätter Åkerman norrmannen kanadensaren Stephane Julien, som varit lagets stora poängmakande högerskytt på backsidan de senaste sex säsongerna.

Hockeysverige.se