Fredag 28 Jan
Stockholm

Rahm tvingas bort: "Samarbetet har upphört"

1 av 6
Robin Rahm tvingas bort från Färjestad.
2 av 6
Robin Rahm tvingas bort från Färjestad. Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
3 av 6
4 av 6
5 av 6
Sportchefen Thomas Rundqvist kan inte se att Rahm fortsätter i klubben.
6 av 6
Sportchefen Thomas Rundqvist kan inte se att Rahm fortsätter i klubben. Foto: KARIN MALMHAV/SCANPIX

Robin Rahms dopningsskandal skakar hockeysverige. Nu tvingas den 23-årige målvakten bort från Färjestad, som redan har börjat leta efter ersättare.– Det här ju det värsta man kan göra i idrottsvärlden, säger Färjestads sportchef, Thomas Rundqvist, till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

KARLSTAD. Färjestad har precis landat efter chocken efter Robin Rahms dopningsskandal. Och redan nu har klubben börjat agera. Någon framtid i FBK kommer det knappast bli för den 23-årige målvakten, som testade positivt för anabola substanser.

– Vi anser att vårt samarbete har upphört. Jag har svårt att se att han ska fortsätta efter en så här grov förseelse. Det här ju det värsta man kan göra i idrottsvärlden och vi tar kraftigt avstånd från det, säger Thomas Rundqvist, klubbens sportchef, till Nyheter24 och fortsätter:

– Hans kontrakt tar löper ut i april och att han skulle få ett så pass milt straff tror jag inte. Det här handlar om år.

Så ni har tagit ställning?

– Vi har inte tagit ställning till 100 procent. Vi avvaktar tills utredningen är klar. Men om du är ute efter det här, så är det ju självklart att vi kommer behöva en ersättare, säger Rundqvist, som naturligtvis är oerhört besviken på Rahm.

– Vi kommer precis tillbaka till verkligheten. Vi har levt i ett töcken de senaste dagarna. Men agenter läser också tidningen och vi har ju fått en del erbjudanden.

När tror du att ni har hittat någon?

– Det är svårt att säga. Har man tur så faller det något under dagen eller en nån vecka. Det gäller ju inte att få panik och göra fel också. Vi ska känna oss trygga under resten av säsongen.

 

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt