Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Finsk floppspelare klar för SSK

- 09/08/2010, 17:30 -
Är klar för SSK.

Är klar för SSK.

BILDBYRÅN

Efter en floppsäsong ifjol hemma i Kärpät har centern Pekka Saarenheimo varit ute på marknaden hela sommaren. Först nu nappade en klubb, Södertälje, på 28-åringen. - Han är bra över hela banan, säger Södertäljes sportchef Pär Nygårds.

SÖDERTÄLJE. Som hockeysverige.se tidigare rapporterat om är Södertäljes tekningsstjärna Petri Pakaslahti borta på obestämd tid. Det tvingade klubben ut på marknaden för en ersättare på centerfronten och det marknaden kunde bjuda på var Pekka Saarenheimo, 28.

Saarenheimo är normalt en stabil 30+ poängplockare i SM-liiga, men floppade totalt i återkomsten till moderklubben Kärpät förra säsongen, där han bara noterade fyra mål och åtta assists på 49 matcher. Något som ledde till att Uleåborgsklubben bröt Saarenheimos tvåårskontrakt i sommar och bad honom leta ny klubb. Något som tog sin tid.

- Pakaslahti är borta på obestämd tid och vill vi inte stå utan en viktig center på hans position när serien drar i gång, säger Södertäljes sportchef Pär Nygårds i ett pressmeddelande.

- Saarenheimo ser vi som en spelare som med sin kompetens kommer förbättra SSK:s spelartrupp kommande säsong. Han är bra över hela
banan, bra i boxplay och bra i spelet utan puck. Han har också en förmåga att hitta mål, fortsätter han.

Nyförvärvet ansluter till Södertäljes träningar på onsdag. På Saarenheimos meritlista finns två finska guld med Kärpät, 2004 och 2005. I Finland har han totalt gjort 266 poäng på 433 matcher på högsta seniornivå.

Hockeysverige.se