Färjestad ersätter Robin Rahm med Alexander Salak.
Färjestad ersätter Robin Rahm med Alexander Salak. - Foto: Mike Dembeck/AP/SCANPIX

Rahms ersättare funnen

Det blir tjeckiske AHL-målvakten Alexander Salak som tar över Robin Rahms plats i Färjestads lag kommande säsong. Han skippar konkurrensen från Jacob Markström och spelar med Färjestad under säsongen.- Vi har noggrant gått igenom de alternativ som funnits och det här var det bästa för oss, säger sportchefen Thomas Rundqvist.


KARLSTAD. Färjestad fick problem på målvaktssidan när Robin Rahm åkte fast i ett dopningtest. Samtidigt har Florida Panthers haft ett målvaktsproblem av annat slag på andra sidan Atlanten.

Man har nämligen haft för många bra målvakter sedan man skrev kontrakt med Jacob Markström och collegesuccén Marc Cheverie att placera i farmarlaget där man dessutom hade tjecken Alexander Salak, som gjorde ett bra första år i AHL med 91% ifjol. Lägg därtill tidigare andravalet Tyler Plante.

Nu löser Florida och Färjestad sina målvaktsbekymmer med att Salak hamnar i Färjestad.

- Vi har scoutat honom vid ett flertal tillfällen och varit imponerande vad vi sett. Han har en modern, aggressiv spelstil med snabba ben och ser pucken bra även i tät trafik, säger sportchefen Thomas Rundqvist i ett pressmeddelande.

23-åringen hamnade i Florida ifjol när han gjort succé i TPS Åbo och skrev på ett tvåårskontrakt som fri agent.

Han spelade tre år i Finland innan han fick sin NHL-chans. Han kom till finska andraligan redan som junior och gjorde en säsong med Jokipojat innan TPS plockade upp honom.

Andra säsongen i TPS blev en stor succé och hade 92,3% och 2,40 i ett inte alltför imponerande lag som slutade på tionde plats.

- Vi har noggrant gått igenom de alternativ som funnits och det här var det bästa för oss. Vi vet att vi får en spelare med hög ambitionsnivå som vill vidare i sin karriär och en målvakt som tävlar varje dag, menar Rundqvist.

Färjestad räknar med att Salak finns med redan när man spelar i European Trophy i Tyskland och Tjeckien nästa vecka med matcher mot Sparta Prag, Eisbären Berlin och Mannheim.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

1 timme sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

2 timmar sedan
Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

2 timmar sedan
Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.