Tisdag 30 Nov
Stockholm

Rivstartade säsongen med kross

Djurgården vann enkelt över Linköping.
Djurgården vann enkelt över Linköping. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Ifjol stod Djurgården som slutsegrare i Nordic Trophy efter finalseger mot Linköping. I år fick man en drömstart på European Trophy när man i finalreprisen körde över motståndet och vann med 5-0.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Djurgården överraskade stora delar av hockeyexpertisen ifjol när man rakt igenom stod för en imponerande säsong, trots att man hade oddsen emot sig.

Då inledde man med att vinna Nordic Trophy, som turneringen hette då. Man slog Linköping i finalen - efter att ha förlorat öppningsmatchen i turneringen mot samma lag.

I år startade man European Trophy på bästa sätt och slog Linköping i öppningsmatchen den här gången. Man vann med klara siffror, 5-0 hemma på Hovet.

Två av lagets nyförvärv stod för mål omgående. Mario Kempe sköt 1-0 i första perioden och i samma period hann Josef Boumedienne med att dunka in 2-0 från blå och sedan se ett tredje nyförvärv i Nils Ekman spela fram Jimmie Ölvestad till 3-0.

Boumedienne hade sedan assist på Mathias Tjärnqvists matchavslutande 5-0-mål när hans PP-skott styrdes i mål.

I fredagens andra svenskmöte vann HV71 med 5-2 mot Malmö i Tranås. Fredrik Bremberg sköt sitt första mål för klubben och hade dessutom en målpass (till Andreas Falk).

André Petersson sköt ånyo mål för smålänningarna och Daniel Rahimi var lite överraskande den som öppnade målskyttet i matchen och Kris Beech avslutade det.

För Malmö nätade Thomas Larsson och Jesper Mattsson.

HV71 har därmed startat upp med två raka segrar i turneringen, precis som Kärpät och TPS har gjort i samma grupp.

I den andra gruppen har IFK Helsingfors och Jokerit startat med två raka segrar. Där har Linköping som enda svensklag bara spelat en match vardera.

Färjestad och Djurgården spelar sin andra match när man möter varandra i Arvika imorgon lördag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela