Fredag 3 Dec
Stockholm

Poängkungen klar för Skellefteå

Mikko Lehtonen är klar för Skellefteå.
Mikko Lehtonen är klar för Skellefteå. Foto: Don Heupel/AP/SCANPIX

2007 var han poängkung i en JVM-turnering där motståndarna hette Patrick Kane, Jonathan Toews och Nicklas Bäckström. 2010 spelar Mikko Lehtonen sin hockey för Skellefteå, där han idag skrev på för ett år.- Han är helt klart en talangfull spelare med stor utvecklingspotential, säger sportchefen Lasse Johansson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SKELLEFTEÅ. Mikko Lehtonen är klar för spel i Skellefteå för kommande säsong.

Den 23-årige anfallaren kom inte överens med Boston om ett nytt kontrakt efter att hans rookieavtal med klubben gått ut och kommer nu fortsätta sin utveckling i Elitserien med Skellefteå, som sökt efter en sista anfallsförstärkning till laget.

– Det känns riktigt bra att han väljer att spela för oss den kommande säsongen. Vi satsar på en bred trupp, något som kommer att bli viktigt för oss om vi vill gå långt i år, säger sportchefen Lasse Johansson i ett pressmeddelande.

Den storvuxne finländaren har spelat två år i Nordamerika och bara gjort två NHL-matcher för Boston och i övrigt svarat för 53 (28 mål) respektive 50 (23 mål) poäng i AHL där han var lagets poängbästa spelare under den senaste säsongen.

Innan han flyttade till Nordamerika spelade han för Blues där han gjorde åtta mål och tolv assist på 42 matcher sin senaste säsong, då han var utlånad av Boston att spendera säsongen på hemmaplan.

2007 var han delad poängkung (med Erik Johnson) i JVM när turneringen spelades i Dalarna.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela