Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jättetalangen sågas efter bråket

- 19/08/2010, 11:37 -
Ole-Kristian Tollefsen slogs med jättetalangen.
1 av 3

Ole-Kristian Tollefsen slogs med jättetalangen.

Daniel Maurer/AP/SCANPIX

David Rundblad sågas av tränaren.
2 av 3

David Rundblad sågas av tränaren.

Nils Jakobsson/BILDBYRÅN

Rundblad är inte gjord för att slåss.
3 av 3

Rundblad är inte gjord för att slåss.

Nils Jakobsson/BILDBYRÅN

Skellefteås David Rundblad hamnade i bråk med den norske Modobacken Ole-Kristiab Tollefsen när lagen drabbades samman i går. Efter matchen var SAIK-tränaren Anders Forsberg föga imponerad av talangens fajt.– Han är inte gjord för att slåss, säger tränaren.

David Rundblad har gjort sig känd som en elegant spelare med fina tekniska och offensiva kvalitéer. I gårdagens träningsmatch mot Modo (seger 4-3) visade den 19-årige backtalangen upp en annan sida. Han hamnade i handgemäng med norske Modobacken Ole-Kristian Tollefsen, som har gått mängder med fajter i NHL i sin karriär.

Rundblads initiativ uppskattades inte av den nye Skellefteåtränaren Anders Forsberg. Han läxade upp sin adept efter matchen.

- Han är inte gjord för att slåss, säger Forsberg om Rundblad till norran.se.

Han utvecklar sitt resonemang i en intervju med folkbladet.nu.

- Jag är inte nöjd med att David går in i den där fajten. Det är viktigt att han förstår vilken roll han har i laget och det är inte att slåss. Det är en sak om man byter spelare mot spelare på samma skicklighetsnivå, men här mötte han en kille som är ute efter något och kan de här sakerna.

- Förutom att det kan bli onödiga avstängningar kan David också bli skadad och vara borta två-tre veckor en sån här gång. Det kan bara säga “tjong”. Vi har andra spelare som kan sköta det där med att slåss om det blir nödvändigt. Jag har varit tydlig och talat om det här för David, säger Anders Forsberg.

Kombattanterna fick matchstraff för sitt gruff, som kom efter att Tollefsen spelat fysiskt och delat ut en hel del efterslängar.

Joakim Lindström debuterade för Skellefteå och blev indirekt matchvinnare när han spelade fram Petr Tenkrat till segermålet. Han fick mycket beröm för sin insats.

– Jag har längtat efter att få spela i den här nya hallen, inför fansen som jag bara sett och hört så mycket om. Kul att vi kunde bjuda dem på en vinst i alla fall, säger han till folkbladet.nu.

Hockeysverige.se