Tisdag 22 Jun
Stockholm

AIK ratade Brynäsmålvakt

Björn Bjurling var nära att skriva på för AIK – när Gnaget plötsligt värvade Viktor Fasth istället.
Björn Bjurling var nära att skriva på för AIK – när Gnaget plötsligt värvade Viktor Fasth istället. Foto: Janerik Henriksson/SCANPIX

När AIK i våras tog steget upp i Elitserien visade laget omgående intresse för Björn Bjurling. Affären blev aldrig av och i kväll vaktar Bjurling Brynäs mål – mot just AIK.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

GÄVLE. I kväll finns Björn Bjurling mellan Brynäs stolpar när laget möter AIK i Läkerol Arena. Hade ödet velat annorlunda hade den tidigare södertäljekeepern lika gärna kunnat vakta målet för motståndarna.

AIK visade tidigt intresse för Bjurling i våras. Det gick till och med så långt att klubben stämde möte med 31-åringen.

- De ringde och visade intresse. Sedan hade jag ett möte med AIK och de lät fortfarande intresserade, berättar han för gd.se.

AIK berättade för Bjurling att de ville ha en målvakt från stockholmsområdet och att de skulle höra av sig inom en vecka. Bara fem dagar efter mötet tillkännagjorde elitserienykomlingen att den skrivit kontrakt med Växjös Viktor Fasth i stället.

- Efter alla dessa år har jag lärt mig hur den här branschen fungerar. Man ska aldrig räkna med något innan det är påskrivet och klart. Det var precis efter min axeloperation så jag förstår om AIK var lite oroliga, säger Björn Bjurling.

Om Bjurling själv var orolig förtäljer inte historien, men han hade all anledning att vara det. Innan Mattias Modig bestämde sig för att lämna Brynäs och testa lyckan i Nordamerika fanns det inte många målvaktsjobb lediga i elitserien.

- Men jag är absolut inte bitter. Jag är jätteglad att ha kommit till Brynäs och trivs utmärkt, säger Bjurling.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela