Rickard Wallin gav Färjestad segern.
Rickard Wallin gav Färjestad segern. - Foto: BILDBYRÅN

Wallin sen FBK-hjälte

Färjestad var illa ute i European Trophy och slutspelståget kunde mycket väl ha gått vid bara en poäng i den näst sista omgången. Men med bara sekunder kvar mot Jokerit avgjorde Rickard Wallin till 2-1 och Färjestad spelar därmed direkt avgörande match mot IFK Helsingfors på lördagen.


KARLSKOGA. Färjestad hade 1-0 inför tredje perioden mot Jokerit i en match där tre eller åtminstone två poäng var ett måste för att ha sakerna i egna händer inför slutrundan.

Sedan kvitterade Janne Lahti för Jokerit och satte press på Färjestad. Men med bara 16 sekunder kvar att spela avgjorde Rickard Wallin matchen, som spelades i Karlskoga.

Därmed fick Färjestad med sig tre viktiga poäng och har därmed avgörandet helt i egna händer när man spelar mot IFK Helsingfors i Karlstad imorgon. Seger där efter ordinarie tid och man är sämst grupptvåa - seger efter förlängning eller straffar räcker för att vara sämst trea och också avancera till nästa veckas slutspel i Salzburg och Zell am See.

För Djurgården däremot är det många om, men och hur inför sista omgångens match mot Jokerit.

Det enda som är givet är att man kommer före både Jokerit och Sparta Prag via seger där och att man kommer före minst en av Färjestad och IFK Helsingfors.

Däremot kan det i värsta fall (om Mannheim slår Eisbären Berlin, som efter seger mot Sparta Prag idag är klara för slutspel) bli så att man slutar gruppfyra även vid seger och kan då inte nå slutspelet eftersom man som bäst får 14 poäng - en mindre än fyran minimalt får i andra gruppen.

Djurgården slog Vålerenga med 6-2 i sin match efter bland annat två mål från Daniel Widings klubba.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

2 timmar sedan
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

2 timmar sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

3 timmar sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

3 timmar sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

3 timmar sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.