Lördag 8 Maj
Stockholm

Wallin sen FBK-hjälte

Rickard Wallin gav Färjestad segern.
Rickard Wallin gav Färjestad segern. Foto: BILDBYRÅN

Färjestad var illa ute i European Trophy och slutspelståget kunde mycket väl ha gått vid bara en poäng i den näst sista omgången. Men med bara sekunder kvar mot Jokerit avgjorde Rickard Wallin till 2-1 och Färjestad spelar därmed direkt avgörande match mot IFK Helsingfors på lördagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

KARLSKOGA. Färjestad hade 1-0 inför tredje perioden mot Jokerit i en match där tre eller åtminstone två poäng var ett måste för att ha sakerna i egna händer inför slutrundan.

Sedan kvitterade Janne Lahti för Jokerit och satte press på Färjestad. Men med bara 16 sekunder kvar att spela avgjorde Rickard Wallin matchen, som spelades i Karlskoga.

Därmed fick Färjestad med sig tre viktiga poäng och har därmed avgörandet helt i egna händer när man spelar mot IFK Helsingfors i Karlstad imorgon. Seger där efter ordinarie tid och man är sämst grupptvåa - seger efter förlängning eller straffar räcker för att vara sämst trea och också avancera till nästa veckas slutspel i Salzburg och Zell am See.

För Djurgården däremot är det många om, men och hur inför sista omgångens match mot Jokerit.

Det enda som är givet är att man kommer före både Jokerit och Sparta Prag via seger där och att man kommer före minst en av Färjestad och IFK Helsingfors.

Däremot kan det i värsta fall (om Mannheim slår Eisbären Berlin, som efter seger mot Sparta Prag idag är klara för slutspel) bli så att man slutar gruppfyra även vid seger och kan då inte nå slutspelet eftersom man som bäst får 14 poäng - en mindre än fyran minimalt får i andra gruppen.

Djurgården slog Vålerenga med 6-2 i sin match efter bland annat två mål från Daniel Widings klubba.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela