Onsdag 12 Maj
Stockholm

Backkris – två veckor före premiären

Luleå har drabbats av försvarskris.
Luleå har drabbats av försvarskris. Foto: Stefan Jerrevång/SCANPIX

Med bara drygt två veckor kvar till Elitseriepremiären har Luleå backkris. Under söndagen skadade sig Pierre Johnsson och blev därmed fjärde back på frånvarolistan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LULEÅ. Säsongen har inte ens börjat och redan nu har Luleå Hockey problem på backsidan. Topi Jaakola (axel) och Jan Sandström (ljumske) har skadeproblem medan Janne Niinimaa sitter hemma i Finland för att kunna spela av säsongen i Sverige på artistskatt.

Till råga på det tvingades Pierre Johnsson avbryta gårdagens möte med Södertälje på grund av en hjärnskakning - som han ådragit sig redan i lördagens möte med AIK, skriver NSD.

- Jag testade på is efter matchen i går och då kändes det lite bättre. Men det är bäst att inte chansa. Jag börjar träna på is med laget i morgon. Då kan man välja hur man ska belasta, det kan man inte i en match, sade Johnsson till tidningen efter matchen.

Backskador är inte det enda som stör Luleå under försäsongen. Lagets målskytte har varit näst intill obefintligt i träningsmatcherna. Mot Södertälje föll man med 0-3. Nye tränaren Jonas Rönnqvist är dock inte orolig.

- Vi bokför alltid målchanser och där hade vi 22-21 i dag. Så länge vi skapar chanser vet jag att målen kommer, säger han.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela