Lördag 8 Maj
Stockholm

Timrå testar allsvensk forward

Andreas Valdix tidigare i Malmö IF.
Andreas Valdix tidigare i Malmö IF. Foto: Drago Prvulovic/ SCANPIX

Han har inte spelat i elitserien sedan 2005. Nu får forwarden Andreas Valdix chansen att visa att han hör hemma där. Han ska provspela med Timrå de närmaste två veckorna. - Det ska bli riktigt roligt, säger 25-åringen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

TIMRÅ. Timrås försök att värva Peter Nordström stupade när veteranen skadade foten i en träningsmatch. Nu har sportchefen Stefan Lindqvist hittat en alternativ lösning. Det handlar om forwarden Andreas Valdix som närmast kommer från Västerås i allsvenskan.

25-åringen bjuds in på ett provspel, skriver dagbladet.se.

- Jag har förstått det så att de har dåligt med folk. Nu ska jag gå in och hjälpa till under de här två veckorna. Det ska bli riktigt roligt, säger han till tidningen.

- Målsättningen är att det ska bli längre än så och jag tänker ta den här chansen så får se hur långt det räcker.

Valdix var en stor talang som junior. Han var bofast i juniorlandslaget och draftades 2003 av Washington Capitals. På senare år har han varit väldigt skadedrabbad. I fjol missade han exempelvis nästan halva säsongen på grund av skador och gjorde bara 28 matcher i Västerås tröja.

Totalt har Andreas Valdix gjort 91 poäng (45+46) på 189 allsvenska matcher för Halmstad, Nybro, Oskarshamn och Västerås. Han har även spelat 113 elitseriematcher för moderklubben Malmö. Den senaste under säsongen 2005/06.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela