Lagen har drabbat samman i många klassiska matcher – och prestigen lagen emellan är enorm. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX
Oscar Sundh slog en fenomenal passning fram till 1-1-målet.
Oscar Sundh slog en fenomenal passning fram till 1-1-målet. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX
HV71 dominerade mot Färjestad och vann med 6-2.
HV71 dominerade mot Färjestad och vann med 6-2. - Foto: Erik Mårtensson/SCANPIX

HV71 körde över blekt Färjestad

HV71 dominerade mot Färjestad och tog mycket rättvist hand om finalplatsen efter 6-2 på lördagskvällen.

SALZBURG. HV71 imponerade stort när laget drabbade samman med rivalen Färjestad i semifinalen i European Trouphy. Trots Färjestads tidiga ledningsmål genom Christian Berglund efter två minuter, var det HV71 som kontrollerade matchen och vann mycket rättvist med 6-2.

- Jag är helnöjd med insatsen, men det blev en halvsmutsig historia, säger tränaren Janne Karlsson till Jnytt.se.

Färjestads ledatstab var desto mindre nöjda;

– De är bättre än oss i 60 minuter, snabbare och bättre organiserade. Det borde ge våra spelare en tankeställare att det gäller att vara fokuserad till varje match, sade FBK:s assisterande tränare Jörgen Jönsson till klubbens hemsida.

- Jonas Brodin var klart bäst i vårt lag ikväll, han var en av få som spelade på sin nivå, fyllde Tommy Samuelsson i.

19-årig segerorganisatör

En stor del i segern och att HV bärgade finalplatsen hade André Petersson. 19-åringen stod för tre mål och en framspelning i 6-2-segern.

Det första målet kom i den första periodens slutskede. Oscar Sundh såg luckan och frispelade André Petersson som lirkade in pucken under plockhandsken på Christopher Nihlstorp.

När värmlänningarna drog på sig flera dumma utvisningar seglade HV ifrån. Kris Beech gav laget ledningen med 2-1 med bara sekunder kvar av inledningsakten. I en mycket stark andraperiod gick laget upp till 4-1 och säkrade finalplatsen.

Matchen var tuff med många utvisningar och hela tre matchstraff.

Jönköpingslaget verkade ligga steget före FBK – som nu har knappt två veckor till Elitseriepremiären.

HV71 spelar final mot Berlin i kväll klockan 20,40. Färjestad spelar bronsmatch klockan 17,30.