Laine firade HV:s SM-guld i våras.
1 av 3
Laine firade HV:s SM-guld i våras. - Foto: Pontus Lundahl/SCANPIX
Pasi Puistola är tillbaka i laget i kväll – för att spela ännu en titel till smålänningarna.
2 av 3
Pasi Puistola är tillbaka i laget i kväll – för att spela ännu en titel till smålänningarna. - Foto: Pontus Lundahl/SCANPIX
Får HV71 jubla i kvällens European Trouphy-final?
3 av 3
Får HV71 jubla i kvällens European Trouphy-final? - Foto: Anders Wiklund/SCANPIX

Ny guldfest nära för HV

Bara en seger återstår innan HV71 kan titulera sig som Europas bästa lag. I kväll spelas European Trouphy-finalen mot Berlin.


SALZBURG. De var klart bäst i grundserien och nu möts dem också i den avgörande finalen. HV71 och Eisbären Berlin har gått som tåget i European Trouphy och vann varsin grupp.

- Jag vet inte så mycket om dem, men har fått lite information av mina kontakter. De spelar en transatlantisk hockey med mycket intensitet, säger HV71:s tränare Janne Karlsson till klubbens hemsida inför matchen.

Imponerande resa till finalen

HV71 har bara förlorat en match i hela turneringen – mot Bern med 1-5. Bern som slogs ut av just Berlin i gårdagens semifinal. Som Nyheter24 tidigare har rapporterat slog HV ut Färjestad i lördagskvällens semifinal. En seger som var mycket rättvis, även om värmlänningarna började bra;

- Färjestad började bäst och tog tag i taktpinnen och fick också en välförtjänt ledning. Efter det blev det lite småfult och som följd av matchstraffen satte våra motorer igång, och efter det styrde vi andra perioden, säger Janne Karlsson och fortsätter:

- Vi fick sedan en tuff inledning med mycket utvisningar i tredje perioden. Men vi redde ut det bra och spelade med smartness.

Ovanligt med europeiska titlar

Berlin förlorade de två inledande matcherna i gruppspelet mot Helsingfors och Jokerit, men har därefter åtta raka matcher utan förlust.

Hur ser läget ut i laget inför finalen?

- Pasi Puistola, som vilade igår, är tillbaka i laget. Johan Linnander kommer in i laget och Jesper Thörnberg vilar. Målet vaktas av Andreas Andersson istället för av Daniel Larsson.

Sedan tidigare saknas också Davidsson, Ledin, Laine, Louma, Grillfors och Björk.

Om HV71 vinner finalen i kväll blir man den tredje svenska klubben någonsin som vinner en europeisk klubblagsturnering. Djurgården har två titlar (1991, 1992) och Malmö en (1993). I de turneringarna var även ryska lag med, vilket dock inte är fallet i European Trouphy.

Matchen startar klockan 20,45.Klockan 17,30 spelas bronsmatchen mellan Färjestad och Bern.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

2 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

3 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

3 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

3 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.