Söndag 18 Apr
Stockholm

Rahm injicerade anabola steroider

Robin Rahm döms till dagsböter.
Robin Rahm döms till dagsböter. Foto: Stig Kenne/SCANPIX

Robin Rahm berättar i polisförhör att han inte bara tog tabletter, utan att han även injicerade anabola steroider.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Domen för dopningsbrottet i juni har fallit. Robin Rahm döms till 6 900 kronor i dagsböter, men hur länge han kommer att bli avstängd är fortfarande oklart.

– Det är en normal påföljd för ringa dopningsbrott då det gäller ett enstaka brott, säger åklagare Helena Pihlqvist till Värmlands Folkblad.

Målvakten berättar i polisförhör att han inte bara har ätit tabeletter, utan att han även han injicerat anabola steroider. Enligt VF använde han sig av det otillåtna preparatet var tredje dag och att han åt två tabletter åt gången tre gånger dagligen.

- Jag injicerade Cutmix 100 (ett otillåtet preparat) var tredje dag och hammercaps åt jag i tablettform, två tabletter tre gånger om dagen, säger Rahm i förhöret.

Färjestad har redan stängt av Rahm och ersatt honom med tjecken Alexander Salak. Men klart är det ändå att en väldigt lång avstängning väntar för den 24-årige Rahm, vars framtid som hockeyspelare ser väldigt mörk ut.

- Jag visste att det var anabola steroider när jag beställde dem och att det var dopingklassat i idrottssammanhang, men inte att det var ett brott enligt svensk lag, säger Rahm.

Kommentera
Kopiera länk
Dela