Måndag 19 Apr
Stockholm

Exgnagaren: "Kommer bli en tuff match"

Andreas Jämtin tror på en tuff match.
Andreas Jämtin tror på en tuff match. Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX

Förre AIK-spelaren Andreas Jämtin tror på en jämn match mellan hans Linköping och AIK.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Efter flera år av frånvaro från hockeysveriges stora scen är AIK tillbaka. Men det är ändå många som tvivlar på Gnaget och laget tippas att åka ut direkt av väldigt många.

I dag ställs de mot storklubben Linköping. En enkel match ska det bli för LHC, men den förre AIK-spelaren Andreas Jämtin vågar inte riktigt ta ut segern i förskott.

– Nej, jag är inte så säker på det. Det kommer att bli en jämn och tuff match. Jag tror att det finns många spelare i AIK:s omklädningsrum som är sugna på att visa vad de går för, säger den 27-årige LHC-vänsterforwarden till AIK:s hemsida.

Det är inte bara AIK som tippas åka ut för en fiaskosäsong. Även Linköping döms ut av flera experter som menar att de är Elitseriens mest överskattade lag.

– Jag är inte så säker på att de har gjort så bra research om jag ska vara helt ärlig. Överskattade? Det tycker jag inte, säger Jämtin.

Klockan 19:00 är det nedsläpp på Hovet och då gör AIK sin första Elitseriematch på åtta långa år. Då ska Jämtin försöka sänka sitt gamla lag, men med endast ett år kvar på kontraktet med Linköping är det ingen omöjlighet att spelaren återvänder till Gnaget.

– Alla har ett hem och AIK är mitt hem, men när kan jag inte svara på, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela