Måndag 19 Apr
Stockholm

Frölunda värvar NHL-meriterat

Christoph Schubert har anlänt till Frölunda och kan göra debut redan mot Timrå under fredagen.
Christoph Schubert har anlänt till Frölunda och kan göra debut redan mot Timrå under fredagen. Foto: Gregory Smith/AP/SCANPIX

Christian Bäckmans sargade knä tvingades Frölunda till en sen värvning. På onsdagen blev det klart att den tidigare NHL-tysken Christoph Schubert kontrakteras till och med 15 december. - Jag har förstås pratat med både Daniel Alfredsson och Erik Karlsson och de har bara sagt bra saker om klubben och om stan, säger den tidigare Ottawabacken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÖTEBORG. Christian Bäckmans knäskada kom olägligt för Frölunda. Bara två dagar innan premiären mot Timrå kände general managern Kent Norberg sig nödgad att hämta in en ersättare. Valet föll för den 28-årige backen Christoph Schubert som närmast kommer från Atlanta Thrashers i NHL.

Den storvuxne tysken har skrivit på ett kontrakt som gäller till och med 15 december, men har rätt att bryta det om det skulle dyka upp anbud från NHL eller KHL innan den 12 november.

- Christoph Schubert är en storvuxen back som gärna spelar en fysisk hockey. Han har ett mycket bra slagskott och representerar en spelartyp som vi kommer ha nytta av, säger Kent Norberg i ett pressmeddelande.

Kan eventuellt debutera på fredag

- Om all pappershantering går enligt plan kommer Schubert att finnas tillgänglig för spel till fredagens match borta mot Timrå.

Christoph Schubert draftades av Ottawa Senators 2001 och har varit en NHL-spelare sedan 2005. Efter fyra säsonger i Ottawa flyttade han inför fjolårssäsongen till Atlanta Thrashers, där blev det två mål och fem assist på 47 matcher. I somras blev han kontraktslös och har inte lyckats ragga upp en ny arbetsgivare i NHL.

- När möjligheten dök upp kändes detta som en mycket bra lösning. Jag spelade här med Ottawa för två säsonger sedan och minns både Göteborg och Scandinavium som något väldigt trivsamt. Jag har förstås pratat med både Daniel Alfredsson och Erik Karlsson och de har bara sagt bra saker om klubben och om stan, säger han till frolundaindians.com.

Christoph Schubert har totalt gjorde 25 mål och 72 poäng på 315 NHL-matcher. Han har även gjort fem VM-turneringar för Tyskland och även deltagit i OS 2002 och 2006 liksom World Cup 2004.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela