Tisdag 20 Apr
Stockholm

”En final mot Djurgården kan bli en rysare”

Fredrik Bremberg har skrivit på för SM-mästarna HV71.
Fredrik Bremberg har skrivit på för SM-mästarna HV71. Foto: Mikael Fritzon/AP/SCANPIX

Fredrik Bremberg om fjolårets turbulens i Ryssland, den påstådda kärleken till Djurgården och första tiden med guldfavoriten HV71. - Det känns mycket bra, jag trivs ypperligt så här långt. HV71 tar väl hand om mig, säger Bremberg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Efter flera lyckade säsonger med Djurgården har det varit mycket snack kring Fredrik Bremberg, inte minst när han ryktades vara på gång till lokalkonkurrenten AIK. Nu blev klubbvalet HV71 till slut, men hur ligger det egentligen till när det gäller kopplingen till Djurgården?

- Visst, jag har spelat många år i Djurgården, så viss kärlek finns det väl. Men nu är det bara HV71 som gäller, säger Fredrik Bremberg bestämt.

Rörig fjolårssäsong

Fjolårssäsongen var minst sagt rörig för Bremberg, men trots allt så ser han det positiva i allt som hände.

- Det var lite rörigt, eller ja, jäv…jäkligt rörigt i Ryssland. Men det kommer alltid något bra ur den typen av situationer också. Det löste sig ju ganska bra med Finland, jag trivdes bra och det var en rolig hockey.

Regerande mästarlaget HV71 har sett starka ut på försäsongen och inför premiären så är man självklart en av de stora favoriterna till guldet – förmodligen den allra största. Vad kan då Bremberg tillföra detta guldlag?

- Vi får väl hoppas att jag kan bidra med något, nä då, det ska jag nog kunna göra. Det finns en bra bredd och mycket rutin i laget. Jag hoppas kunna öka på detta ytterligare så klart.

Du är själv en vinnarskalle, märks det i föreningen och staden att HV71 har en vinnarmentalitet?

- Vi har många vinnarskallar i den här truppen, både unga och gamla. En bra blandning och mix där samtliga driver på varandra. Det känns riktigt bra, det känns perfekt faktiskt.

Vilket lag är då det största hotet till SM-guldet tror du?

- Färjestad har ju fått ihop ett väldigt bra lag måste man väl säga, sedan kanske Djurgården kan fortsätta sin positiva trend från förra säsongen. Men det finns fler lag, bland annat Linköping och Skellefteå som imponerar, fortsätter Bremberg.

Kanske kan det bli en final mot Djurgården till slut?

- En final mot Djurgården skulle kunna bli en rysare, helt klart, avslutar Fredrik Bremberg.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela