Djurgården vände i slutminuterna av sista perioden.
Djurgården vände i slutminuterna av sista perioden. - Foto: SÖREN ANDERSSON / SCANPIX

Magiska sekunder när DIF premiärvann

Endast 22 sekunder - så lång tid krävdes det för att Djurgården skulle vända ett 1-2-underläge och till slut vinna med 3-2 mot HV71.

STOCKHOLM. Stämningen var fantastisk på Hovet när Djurgården inledde säsongen mot precis samma motståndare som de avslutade - HV71.

Liksom fjolårets drabbning skulle även den här visa sig bli något alldeles speciell.

Efter endast 3.36 minuter in i matchen spräcktes nollan. Målskytt var ingen annan än Matthias Tjärnqvist, som styrde in ett stenhårt skott från Andreas Holmqvist. En drömstart med andra ord.

Efter periodsvilan blev dock betydligt tuffare för Stockholmslaget. HV71 tog initiativet, kvitterade via Martin Thönberg - samtidigt slutade Djurgården att åka skridskor och till slut fick bortalaget in pucken i slutminuterna av den andra perioden. Målet tillkom i spel 5-3 efter att Josef Boumedienne fått matchstraff - efter att deltagit i ett större slagsmål. Jönköpingslagets målskytt var Kris Beech, assisterad av Voutilainen - finländarens andra passningspoäng för kvällen.

Magiska sekunder

Tredje perioden inledde i stiltje. Inget av lagen hade någon aggression även om DIF låg och tryckte för kvittering, saknade laget några riktigt heta målchanser.

14.14 in i den sista perioden vann Djurgården till slut en tekning i offensiv zon. Andreas Holmqvist avancerade framåt på vänsterkanten innan han spelade snett inåt bakåt till John Norman. Ynglingen tvekade inte och sköt pucken rakt in i mål, förbi en helt ställd Daniel Larsson.

22 sekunder efter nedsläpp, rasslade det till bakom HV71:s nye målvakt. Djurgården vände och vann genom Mattias Tjärnqvist, som med sitt andra mål för matchen gav Stockholmarna sin välförtjänta revansch från fjolårsmissären under SM-finalen.