Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

DIF-tränaren imponerad efter premiärsegern

- 17/09/2010, 09:37 -
Micke Johansson var väldigt imponerad efter matchen.

Micke Johansson var väldigt imponerad efter matchen.

SÖREN ANDERSSON/SCANPIX

Micke Johansson: "Matchen var fantastisk."

STOCKHOLM. För lite mer än en vecka sedan gick Djurgården rejält på pumpen i genrepet mot Brynäs. Man förlorade med 0-5 och många bitar i spelet var på vift.

Det syntes emellertid inte i elitseriepremiären hemma mot HV71 – som enligt bägge tränarna liknande matcherna i finalserien förra säsongen.

– Matchen var fantastisk. Bra drag från början, vilket var lite förvånande eftersom att vi inte har haft så bra drag på försäsongen. Jag vet inte vad som hände inför den här matchen. Men det var jäkligt kul att se, säger Djurgårdens Micke Johansson.

Tränaren summerar matchen:

– Jag tycker att vi gör en bra första period. I andra tar de över lite efter tio minuter och har sedan bra tryck. I sista perioden får vi vara glada över att de bara gör ett mål då de hade fem mot tre och fem mot fyra länge.

– Det är jävligt starkt att komma tillbaka och vända i slutet till 3-2.

Hemmalagets 19-åring John Norman hamnade i målprotokollet – och Johansson öser beröm över ynglingarnas respektlösa spel.

– Vi har måga unga, precis som förra året. Men jag tycker att de gör en fantastisk insats, John Norman och även Fredrik Claesson på backen. Det är jättekul att de kan mäta sig med ett HV som har bra spetskompetens.

Hockeysverige.se