Micke Johansson var väldigt imponerad efter matchen.
Micke Johansson var väldigt imponerad efter matchen. - Foto: SÖREN ANDERSSON/SCANPIX

DIF-tränaren imponerad efter premiärsegern

Micke Johansson: "Matchen var fantastisk."


STOCKHOLM. För lite mer än en vecka sedan gick Djurgården rejält på pumpen i genrepet mot Brynäs. Man förlorade med 0-5 och många bitar i spelet var på vift.

Det syntes emellertid inte i elitseriepremiären hemma mot HV71 – som enligt bägge tränarna liknande matcherna i finalserien förra säsongen.

– Matchen var fantastisk. Bra drag från början, vilket var lite förvånande eftersom att vi inte har haft så bra drag på försäsongen. Jag vet inte vad som hände inför den här matchen. Men det var jäkligt kul att se, säger Djurgårdens Micke Johansson.

Tränaren summerar matchen:

– Jag tycker att vi gör en bra första period. I andra tar de över lite efter tio minuter och har sedan bra tryck. I sista perioden får vi vara glada över att de bara gör ett mål då de hade fem mot tre och fem mot fyra länge.

– Det är jävligt starkt att komma tillbaka och vända i slutet till 3-2.

Hemmalagets 19-åring John Norman hamnade i målprotokollet – och Johansson öser beröm över ynglingarnas respektlösa spel.

– Vi har måga unga, precis som förra året. Men jag tycker att de gör en fantastisk insats, John Norman och även Fredrik Claesson på backen. Det är jättekul att de kan mäta sig med ett HV som har bra spetskompetens.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

2 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.