Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hietanen avgjorde mot sin gamla klubb

Hietanen avgjorde mot Brynäs.

Hietanen avgjorde mot Brynäs.

Mikael Fritzon/SCANPIX

Sport | 18/09/2010 18:59

Juuso Hietanen avgjorde för HV71 i sudden death mot sitt gamla lag Brynäs.

JÖNKÖPING. De regerande mästarna fick en drömstart på matchen när Martin Thörnberg gjorde 1-0 redan efter 2.30. Brynäs, som har valt att satsa ungt den här säsongen, kvitterade genom finländaren Eero Somervuori efter 13.32. I den andra perioden tog Gävlelaget över ledningen genom Mads Handsen.

HV vann i sudden

Bortalaget inledde den tredje perioden genom att göra 3-1 redan efter 1.30 genom Magnus Kahnberg. Kort därefter reducerade Jukka Voutilainen efter slarv av Brynäsförsvaret. Med nio minuter kvar ordnade lagkaptenen Johan Davidsson kvitteringen. Brynäs tog återigen över ledningen genom Calle Järnkrok. Jönköpingslaget kvitterade återigen och tog matchen till sudden death där Juuso Hietanen avgjorde.

– Det kändes lite konstigt först men kändes det helt normalt, säger Hietanen som sänkte sitt gamla lag till Canal Plus.

”Slarvigt att tappa det”

Brynäs-tränaren Niklas Czarnecki var mycket besviken på sitt lag som tappade en stabil 3-1-ledning.

– Vi ska ju ha tre poäng i en sådan här match när vi har ledningen med både 3-1 och 4-3. Det känns slarvigt att tappa det. Vi brukar normalt sett vara duktiga på att försvara oss i sådana här lägen, men i dag sätter vi oss i den här situationen själva. HV behöver inte prestera. Vi ställer till det för oss själva, säger han besviket.